Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALŽIR - SLOVENIJA 0:1

Dežela gori!

Slovenija Alžir (1)
Foto: AFP
1/10
13.06.2010.
u 15:24

Cijela Dežela slavi Kekove junake! Ovo je povijesna, prva pobjeda Slovenaca na velikim natjecanjima, ali i prva pobjeda jedne europske selekcije na SP-u u Južnoj Africi.

I koga u Sloveniji sada briga što je to bila najdosadnija utakmica od početka turnira i što im je Alžirac Ghezzal otvorio vrata pobjedi nepromišljeno skupivši dva žuta kartrona...

Koren zabio 200. gol

– Bili smo nervozni, u grču, ali odigrali smo kao prava momčad. Odgovorno, pametno i strpljivo –kazao je slovenski izbornik Matjaž Kek.

A kad se već spominje umjetnički dojam, Kek ima spreman odgovor:

– Pa zna se da mi nismo Brazil. Što dalje? Ništa, idemo u Johannesburg na pivo, a sutra počinjemo pripreme za sljedeću utakmicu s Amerikancima.

Robert Koren, igrač bez kluba (do jučer WBA), postigao je pobjedonosni pogodak, 200. u povijesti slovenske reprezentacije. Bio je to poklon alžirskoga vratara nakon udarca s 20-ak metara.

Noge su bile teške

– Noge nam nisu bile lagane, ni izbliza kao nekidan u Mariboru protiv Novoga Zelanda. To je zbog nadmorske visine, ali i važnosti utakmice – pojasnio je Valter Birsa.

Alžirci, koje je iz svečane lože bodrio Zinedine Zidane, ostali su nedorečeni, bez prave šanse. Ozračje u njihovoj selekciji ozbiljno je narušeno nakon što je kapetan Mansour preseljen na klupu. Čak je najavio da će zbog toga napustiti Svjetsko prvenstvo.

Demoralizirani Alžirci najvjerojatnije će biti posljednji u skupini, a Slovencima su sada širom otvorena vrata drugoga kruga. Odlučujuća će biti bitka s Amerikancima.

Pahor: Mali smo, ali dokazali smo da imamo veliko srce!

Veliki navijač slovenske reprezentacije, premijer Borut Pahor, ekspresno je poslao čestitku nacionalnim junacima.

“Bravo za epsku pobjedu! Mi smo mali narod, ali još smo jednom dokazali da imamo veliko srce. Ovo je tek početak”, stoji u Pahorovoj čestitki Kekovoj reprezentaciji.

Slovenci su u Polokwaneu u gledalištu bili u podređenom položaju. Na tribinama je bilo deset tisuća Alžiraca jer je alžirska vlada platila studentima karte za sve tri utakmice u skupini i smještaj, dok su ostalim navijačima osigurali karte u pola cijene. Slovence je bučno bodrilo oko tisuću navijača.

Poredak u skupini C: Slovenija 3, Engleska 1, SAD 1, Alžir 0.

 

Komentara 168

OB
-obrisani-
09:40 14.06.2010.

Sada je vrlo važno da naši Slovenski dečki protiv Engleza ne odigraju onako lepršavo, lijepo i tehnički dotjerano kao Hrvatska u kvalifikacijama.. Ako čemo tako igrati onda čemo fasati kanonadu kao kockasti..Ali ima jedna fora da Slovenija ionako nezna tako igrati, mi malo igramo a na kraju uz puno sreče pobijedimo..Možda nas fortuna ponovo poljubi pa čemo ponovo ludovati uz Laško i kranjske kobasice...

BO
bomba
09:57 14.06.2010.

Obožavam nogomet i volim ga gledati, ali sam zaspao za vrijeme prijenosa koliko je bilo dosadno, prava uspavanka. Još kad sam vidio kakav su gol dali mene bi bilo stid toliko se dizati u visine protiv Alžira. Ima još dvije utakmice i one će reći tko ide dalje, ja sam čak prije početka prvenstva tipovao na Amere kao osvajače grupe.

OB
-obrisani-
12:37 14.06.2010.

janez,sad ti ništ neću reći jer si mi ispod našeg nivoa.javit ću ti se nakon vaše tekme protiv amera i naslađivat ću se tvojim komentarima kao i obično.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije