Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U zagrebačkom derbiju

Desetkovana Cibona nastavila niz, nadjačala i Dinamo i dobila "bitku za Zagreb"

Matija Habljak/Pixsell
19.11.2023.
u 20:50

Cibona je nadjačala i Dinamo (75:68) i izborila svoju sedmu domaću pobjedu u nizu sa samo pet seniora za što treba skinuti kapu igračima i treneru Jakši Vuliću koji je kazao: "Dinamo se diže i pretendira preuzeti Cibonino mjesto u gradu i utoliko je ova pobjeda važnija."

Pompozno najavljivanu "bitku za glavni grad" dobili su cibosi. U novoustanovljenom zagrebačkom derbiju Cibona je pobijedila Dinamo 75:68 (31:30) i tako se izdvojila na drugom mjestu Favbet Premijer lige.

- Bila je to utakmica velikog naboja. Dinamo se diže i pretendira preuzeti Cibonino mjesto u gradu i utoliko je ova pobjeda važnija. Sa samo pet seniora uspjeli smo izvući i ovu utakmicu i malo je reći da sam ponosan na igrače - kazao je Cibonin trener Jakša Vulić nakon sedme pobjede u nizu svog sastava i dodao:

- Klub se bori za opstanak a mi smo se usredotočili samo na teren i kemija nam je, malo je reći, izvanredna. Naravno, doći će i porazi no nadam se da ćemo i tada ostati kompaktni kao sada.

Prijelomni trenutak dogodio se, tako pričaju pobijeđeni, kada su dinamovci poveli 58:51. Bilo je osam minuta prije kraja susreta.

- Cibosi su zasluženo pobijedili. Uveli su nas u svoj ritam i iskoristili svoje iskustvo. Imali smo 58:51 no nakon toga nismo poštivali jedan drugoga i tu smo izgubili svoju priliku.

Slično je, samo opširnije, utakmicu analizirao i Dinamov trener Josip Sesar:

- Kod 58:51 promašili smo tri otvorene trice, prvo Garafolić pa dvije Majić, i tako propustili priliku da odemo na veću razliku. Kad se Cibona oporavila, kad je došlo do "klackalice", suparnik je sa svakom obranom rastao a kada je naš prvi razigravač Mikšić, četiri minute prije kraja, ispao s pet prekršaja tu je naša igra stala.

I u ovom susretu, cibosi su ispalili puno trica. Ovaj put čak 41 a pogodili su ih 16. Kapetan Radovčić i Aranitović po četiri (iz 11 pokušaja) a Perasović i Majcunić po tri pri čemu je Majcunić svoju treću pogodio 74 sekunde prije kraja za 70:65 a nakon toga je, u penal-završnici, bio vrlo smiren s crte slobodnih bacanja (4 od 4 u posljednjih 20-ak sekundi susreta).

- S obzirom na to da cibosi nemaju visokog igrača koji može uzeti dubinu, logično je da toliko puno šutiraju izvana. S druge strane, mi jesmo imali 20 asistencija ali svejedno nismo imali dobar protok lopte - ustvrdio je Sesar kojemu nije pošlo za rukom od svoje momčadi dobiti ono nužno da se dobije kadrovski prepolovljena Cibona.

A formula je jasna. Raditi presing, nametnuti intenzitet igre, puno trčati. Pa kako se cibosi uspijevaju tome othrvati. Pitali smo kapetana Krešu Radovčića (16 koševa, 7 asista):

- Nema suparnika u domaćem prvenstvu koji nam nije pokušao nametnuti presing, izmoriti nas no mi tome odolijevamo. Iskusni smo pa znamo smiriti igru. Uigrani smo, znamo jedni druge u dušu. Znamo vlastite prednosti i mane. Dobra smo klapa. Funkcioniramo kao prijatelji. Kada netko nešto zezne nitko se ne dere na njega, bratski podržavamo jedni druge.

Dodatna vrijednost ove pobjede jest i u tome što je izborena bez dovoljno vremena za ozbiljnu taktičku pripremu.

- Iz Podgorice smo stigli u subotu kasno navečer a protiv Dinama smo igrali već u nedjelju u 18 sati. No, skupili smo se i izborili j,oš jednu pobjedu - kazao je ponosni kapetan Radovčić koji je bio jedan od trojice cibosa koji su igrali svih 40 minuta.

A to su orali i Aleksandar Aranitović (15 koševa, 9 skokova) i Ivan Majcunić (14 koševa, 7 skokova, 5 asista). Centar Domagoj Vuković (16 koševa, 7 skokova) proveo je na parketu 35 minuta a krilo Ivan Perasović 30 minuta (11 koševa, 5 skokova). Šesti, i jedini dodatni, igrač u rotaciji bio je mladi centara Josip Pavković (3 koša, 4 napadačka skoka).

Kod Dinama dvoznamenkasti su bili krilo Ivan Vučić (13 koševa, 9 skokova) i centar Filip Kraljević (13 košega) ali i razigravač Karlo Mikšić (15 koševa, 7 asista) koji je pružio dobru partiju ali ju, zbog pet prekršaja, nije dovršio.

Na koncu, osim igračke cibosi su imali i navijačku prevagu. Premda su nazočni bili Dinamu vjerni Bad Blue Boysi u dvorani je bilo više onih koji su se radovali dobrim potezima cibosa pa se s tribina moglo čuti i "heja, heja, cibosi"....

Komentara 1

Avatar comandante
comandante
15:00 20.11.2023.

pod hitno Rudeš da promijeni ime u Manchester, Real... ovo nije dovoljno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije