Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGLASAK

Derbi Dinama i Rijeke nas je uvjerio da je Dalić bio u pravu!

Dinamo Rijeka
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/6
03.09.2018.
u 07:59

Sasvim je jasno u kojem će smjeru ovo prvenstvo ići, ova Rijeka nema dovoljno snage da bi trajno vodila utrku s Dinamom, ali ima sasvim dovoljno kvalitete za drugo mjesto.

Festival trke, tempa, ritma, nešto poput utrke na 1500 metara, baš kao odlična uvertira u Hanžekovićev memorijal pred 5752 gledatelja u Maksimiru. To je bio derbi Dinama i Rijeke, dvije najjače momčadi u Prvoj HNL u ovom trenutku. Osim ako nas Gorica ne demantira do kraja prvenstva. U kakvom je nizu...

Tehnički gledano, bilo je puno više pogrešaka nego nekih naročitih poteza, mada je za pamćenje pogodak Momčila Raspopovića i nekoliko ubojitih ubačaja Poljaka Kadziora. Čovjek „centrira“ kao kiropraktičar Pavlović!

Možda je Dinamo ipak još bio malo ispuhan, više psihološki nego fizički, nakon onog s Young Boysima. A i nije se lako vratiti s 28 tisuća gledatelja na jedva nekih pet iako je suparnik barem na papiru bio atraktivan. I puno bolji nego u prethodnim utakmicama koje su izazvale jednu od najvećih kriza na Rujevici u eri Miškovića. 

Rijeka je odigrala 'kekovski' borbeno i očito je urodila plodom trenerova terapija koja je uključila i kratkotrajno povlačenje u Maribor. Netko se našalio da bi možda trebao i više vremena provoditi u Mariboru ili čak voditi od tamo momčad, kao ranije Mišković klub iz Nigerije. U svakom slučaju Kek je s ovim bodom odnio pobjedu jer ipak je Dinamo kvalitetom debelo ispred, mada su neki od ključnih igrača poput Olma evidentno pali u formi. 

Dinamo Rijeka
1/13

Ipak, sasvim je jasno u kojem će smjeru ovo prvenstvo ići, ova Rijeka nema dovoljno snage da bi trajno vodila utrku s Dinamom, ali ima sasvim dovoljno kvalitete za drugo mjesto. Jedini „ali“ nosi Europska liga koja može oduzeti plavima nešto od snage i koncentracije. 

U ovom trenutku to je najveći adut svih pratitelja u koje Hajduk, recimo, više ne spada jer ga je Gorica jučer spasila od pada u „zonu ispadanja“. I to je podjednako velik problem i za njegove navijače i za samu ligu. Kao i toliki broj stranaca koji ne čine neku razliku u našoj ligi, na što je ukazao izbornik Dalić, i u što smo se i jučer mogli uvjeriti. 

U derbiju dva vodeća nismo vidjeli nijednog mladog našeg igrača koji djeluje da bi u perspektivi mogao biti važan član reprezentacije tako da jedva čekamo povratak More i ulazak Majera. Dok smo se opet mogli uvjeriti zašto bi, čak i da je Liga prvaka stigla u Maksimir, vjerojatno imala isti epilog kao i svaki put. No, i za uspjeh u prolaznoj skupini Europske lige Dinamo će morati pokazati dimenziju više nego što je pokazao jučer. Najmanje je borbenost sporna, kao i faza igre kad se brani. 

Da, u mjesecima koji slijede Bjelica će vidjeti koliko posao u Maksimiru može biti zeznut. Olakšavajuća mu je okolnost što je ipak momčad nova, a za sve je potrebno vrijeme. Otežavajuća što današnji nogomet ne trpi čekanje.

>> Pogledajte i ekskluzivan razgovor s Yurijem Cortezom


 
Ključne riječi

Komentara 41

Avatar zajutrak
zajutrak
09:54 03.09.2018.

Dinamu fali veznjak.., ali pun kufer mi je već kukanja nad Hajdukom, nevaljaju dugi niz godina.., Dinamo se podigne iz mrtvih kad tad, a Hajduk nikako , neka se zapitaju sami što je problem a ne da im Torcida tj ulica kroji pravdu ...

DU
Deleted user
10:08 03.09.2018.

Dinamo je prvi u HNL i plasirao se u EL. Dinamo ima 12 novih igrača koje treba uigrati. Dinamo ima 4 utakmice više od npr Rijeke. Dinamo je imao duga putovanja Kazahstan npr. Dinamo ima mlade igrače. Dinamo ima ozlijeđenog Majera i Moru. Do sada sezona za +5. Jedino što Dinamo nema to su pravi navijači. Navijači koji neće nakon jedne krivo dodane lopte tjerati igrače iz kluba a treneru davati otkaz. I koji neće mobingirati igrače svojim cinizmom i pljuvanjem.

ST
stefj
09:51 03.09.2018.

Dinamo ove godine nema igrača koji čini razliku. Bio je to Sudani, čak i onaj Fernandes. To znači da više treba raditi ekipa, pitanje da li to Bjelica može postići... Dinamo sada ima puno trke, ali i nevjerojatnu količinu napucavanja lopte. Igrači stoje jako široko, a ako je čvrst blok s druge strane, premalo se kreću. Bjelica stalno forsira i ističe obranu kao jako bitan faktor, ali ta obrana prečesto ispada i prima jeftine golove... Što se tiče reprezentacije, Moro i Majer su možda materijal za repku, eventualno Oršić, mada je on stariji, ali bio je totalno izvan fokusa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije