Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNL

Gorica u Puli stigla do treće pobjede u sezoni

Istra Gorica
Foto: Duško Marušić/Pixsell
1/8
02.09.2018.
u 20:32

Goricu su do treće ovosezonske pobjede svojim pogocima doveli Joey Suk (74) i Lukasz Zwolinski (78).

U utakmici 6. kola Prve HNL, nogometaši Gorice su kao gosti pobijedili pulsku Istru 1961  sa 2:0 (0:0) te još jednom potvrdili status najugodnijeg iznenađenja nove sezone hrvatskog prvenstva. Goricu su do treće ovosezonske pobjede svojim pogocima doveli Joey Suk (74) i Lukasz Zwolinski (78). 

Istra 1961 je u prvom poluvremenu bila bolja momčad, ali domaći igrači nikako nisu uspjevali pronaći način kako svladati vratara Gorice Kristijana Kahlinu.

Novi prvoligaš se odlučio čekati svoju priliku iz kontranapada, a čekanje je urodilo plodom u završnici dvoboja. Trener Goričana Sergej Jakirović u 63. minuti je u igru ubacio Nizozemca Joeyja Suka, što se u 74. minuti pokazao kao pravi potez, jer je upravo iskusni vezni igrač postigao vodeći pogodak. Udarac iz kuta izveo je Matija Špičić, a Suk je neometan sa pet metara glavom poslao loptu u mrežu. 

Istra Gorica
1/8

Samo četiri minute poslije Atiemwen je iskoristio neopreznost domaćeg lijevog braniča Petra Rubića, došao mu iza leđa u punom sprintu i odnio loptu. Pratio ga je Lukasz Zwolinski, kojemu je Nigerijac pravovremeno uputio loptu, a Poljaku je samo ostalo uklizati i poslati loptu u nebranjenu mrežu. Zwolinskom je to već peti pogodak u ovoj sezoni kojim je opet zasjeo na čelo ljestvice strijelaca.

Osijek je na čelu sa 13 bodova iz šest utakmica, a isti broj bodova ima i Dinamo uz utakmicu manje. Rijeka je treća sa 11 bodova, a po 10 imaju Lokomotiva i Gorica. Istra 1961 je sa dva boda predzadnja, a deseti Rudeš ima jedan bod.

>> Pogledajte i ekskluzivan intervju s Yurijem Cortezom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije