Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Životna borba

Damir Dokić uništio Jeleninu karijeru: Hrvati i Vatikan isprali su mozak mojoj kćeri

Jelena Dokić
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
26.09.2017.
u 08:12

Dok se natjecala, na svojih 175 centimetara Jelena Dokić imala je 60 kilograma, a u bolesti se za samo godinu dana udebljala do nevjerojatnih 120 kilograma

Posljednji javni istup bivše australske tenisačice Jelene Dokić (34) malo je koga ostavio ravnodušnim. Djevojka kojoj ionako nije nedostajalo problema – a mnogima od njih kumovao je njezin u najmanju ruku neodgovorni otac Damir – nakon karijere izgubila je i zdravlje pa je zbog teškoća sa štitnjačom, između ostaloga, dobila na kilaži. Dok se natjecala, na svojih 175 centimetara imala je 60 kilograma, a u bolesti se za samo godinu dana udebljala do nevjerojatnih 120 kilograma. Objavila je i fotografiju s tom kilažom, na kojoj bismo je teško mogli prepoznati. Srećom, u trenucima kad se na društvenim mrežama javila sa svojom pričom, težina joj se stabilizirala na oko 90 kilograma...

Borba na psihološkom planu

– Odluka da izađem s ovime u javnost bila je teška. Dobro sam promislila o tome, pogotovo jer me javnost svakodnevno osuđivala pa je izlazak u medije time bio još strašniji. No, odlučila sam podijeliti svoju priču sa svima, jer ako moja priča pomogne barem jednoj osobi, vrijedilo je – napisala je Jelena te dodala:

– Nisam mogla raditi ništa od stvari koje volim. Nisam mogla trčati, igrati tenis, skakati, a sve to najviše zbog problema sa štitnjačom. Na početku oporavka mogla sam samo hodati. Trebalo je proći puno vremena dok nisam izgubila 15 kilograma i tek sam tada mogla lagano potrčati.

Jelena Dokić
1/8

O njezinim se problemima sa štitnjačom ponešto naslućivao, ali nitko, osim ljudi iz njezine blizine, nije mogao pretpostaviti o kakvom se zapravo “divljanju” tijela radi. Do 120 kilograma došla je koncem prošle godine, a početkom ove odlučila je učiniti zaokret. Uhvatila se ukoštac s bolešću, promijenila prehranu...

– Tek sam na polovini svog putovanja. Želim se vratiti težini koju sam imala dok sam se natjecala. No, ovdje nije samo riječ o skidanju kilograma već o promjeni načina života, stjecanju samopouzdanja. Ovo je više borba na psihološkom planu – zaključila je.

 

So here is a continuation of last weeks story.It was very hard to put myself out there and reveal this before picture.I thought long and hard about it especially because i was judged and scrutinised in my every day life so putting this out to the public,media and social media was scary.But i decided to do it and share my story because if this can help just one person and inspire and motivate someone then its worth it.This is so much more than a before and after story.I struggled with my health and weight and i didn't see a light at the end of the tunnel for a long time and this took a lot of hard work,patience and mental strength.There were a lot of tears,hard moments and tough days but i got thru it.Its still a work in progress.I still have work to do but i am on the right path.Its not just about the numbers and losing weight.Its about being healthy and feeling good.Its about gaining confidence and self esteem.I hope this helps and inspires people.And to the people that want to judge someone for their weight and appearance,please don't.You never know what someone has gone thru.You never know what battles they are fighting whether its health related or life related.Instead of judging try and help them and support them.Thank you to The Sunday Telegraph @dailytelegraph for the story and to Jess @jessicakatesnaps for writing it and the early morning paper run.You're the best and a true friend.Thank you to Nick @nickfordham for not just for being my agent but for your support and belief in me and thank you to @theladyshake for your support on this journey.More on my journey in the coming months.💪🙏🤗❤️#fitness #healthy #motivation #inspiration #followme #instagood #fitspo #health #lifestyle #photooftheday #training #workout #life #love #happy #smile #photoshoot #instadaily #follow #me #happiness #weightloss #gym #picoftheday #eatclean #proud #fitlife #instahealth #instafit #instagram

Objavu dijeli JELENA DOKIC 🇦🇺 (@dokic_jelena)

Kaže da je odlučila javno progovoriti o svojim problemima u nadi da će njezina priča “inspirirati i druge da se bore i ne predaju”, a sama najavljuje da bi se čak i mogla vratiti vrhunskom tenisu.

Jeleni želimo svako dobro, čak i ako se ne uspije vratiti vrhunskom tenisu, na rubu je velike, možda najveće pobjede u životu.

Nekada je bila jedna od najperspektivnijih tenisačica svijeta, bila je četvrta na WTA listi (2002.), polufinalistica Wimbledona, osvojila šest turnira, zaradila prvih četiri i pol milijuna USD... No, okolnosti, posebno obiteljske, nisu joj išle na ruku.

Rođena je u Osijeku (12. travnja 1983.) gdje joj je živjela i obitelj, ali njezin otac Damir, zadojen velikosrpskom ideologijom, prije početka rata preselio je obitelj – Jelenu, njezina mlađeg brata Savu i suprugu Ljiljanu – najprije u Srbiju (Sombor), a potom, 1994., u Australiju. Sam je u jednom razgovoru za srpske medije rekao da je bio “boksač, taksist i ratni veteran, da se borio u srpskoj vojsci protiv Hrvata...” Na nesreću njega kao “teškog Srbina”, njegova se kći zaljubila u Hrvata – Tina Bikića, a Tinov joj je brat Borna neko vrijeme bio trener.

Veleposlaniku prijetio zoljom

– Hrvati i Vatikan isprali su mozak mojoj kćeri. A vi ste nacisti koji su dopustili bombardiranje Jugoslavije – derao se na policajce u Birminghamu 2009., nakon što su ga lišili slobode zbog vožnje u pijanom stanju, nezadovoljan što je njegova kći srbijansko državljanstvo (koje je prihvatila da bi njemu udovoljila) nakon nekoliko godina ponovno zamijenila australskim.

Australskom veleposlaniku u Beogradu prijetio je da će mu “zoljom dići auto u zrak”, a što je najgore, to je oružje i imao u stanu. Zbog sličnih skandala izbacivan je iz Wimbledona i s US Opena, a WTA mu je zabranio ulazak na sve turnire. I tjelesno je zlostavljao Jelenu, što je ona i potvrdila u jednom intervjuu 2009. godine.

– Imam sreće što sam danas uopće tu. Prošla sam mnogo gore stvari nego bilo koja tenisačica na Touru – kazala je.

Njezina dečka Tina optuživao je da mu je ukrao novac, iako je istina bila obrnuta, velik dio zarade Jelena je morala davati ocu da bi se zaštitila od maltretiranja.

Sve to ostavilo je traga na Jeleni, 2013. praktično je završila karijeru i započela s poslom trenerice i stručne komentatorice na TV. Problemi sa štitnjačom ometaju je u tome, ali ona se ne predaje. U tom svjetlu treba gledati i njezin posljednji istup. Ovo se ljeto s Tinom odmarala u Hrvatskoj...

Komentara 79

GD
Gospon Drug
08:26 26.09.2017.

To je tak kad četnik dobi PTSP

Avatar ÜberGreten
ÜberGreten
08:28 26.09.2017.

Vatikan, Nato i "belosvetska zavera", ništa novo u patologiji mitomana i traktoraša

GL
Glorfindel
08:44 26.09.2017.

Nije čudo pored takvog oca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije