Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Damir Burić

'Treba pohvaliti mladiće, ali ne previše! A za Ohandzu je bila velika borba'

Damir Burić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/5
09.07.2015.
u 23:40

- Bio sam i kod negativnog rezultata uvjeren u pobjedu, vjerovao sam u momčad iako mi je bilo iznenađenje kako smo primili jeftine golove - kaže Burić

Pregazio je Hajduk estonsku Sillamae u uzvratnom dvoboju prvog pretkola Europske lige i u drugom pretkolu igrat će protiv Kopra. Pamtit će se krajnjih 6:2 i briljantna igra novog ljubimca navijača Francka Ohandze Zoe. Kamerunca se nije vidjelo u prvom dijelu, a onda je eksplodirao u nastavku, zabio dva gola za vodstvo 4:2, asistirao Vlašiću. Kada je izlazio u 74. minuti stadion Hrvatskih vitezova u Dugopolju tresao se od ovacija.

- Bila je velika borba da ga dovedemo, on se odlučio za nas, jer smo Hajduk. Nije novac bio odlučujući, imao je boljih ponuda - kazao je trener Hajduka Damir Burić.

Do njegova ‘pojavljivanja’ Hajduk je teško živio. Dobrih dvadesetak minuta Estonci su bili u drugom krugu, vodili 2:1, pa i 2:2 je za njih bio prolaz.

Otvaranje je za Hajduk bilo odlično, koprodukcija Vlašića i Balića donijela je vodstvo u 15. minuti, strijelac je bio Andrija. Imao je Hajduk još nekih prigoda, a onda su se dogodile crne minute. Zadnja linija jednostavno je nestala, sijevnule su dvije kontre gostiju, ubačaji s Pejićeve strane, a glavom je u 36. i 41. minuti postigao Talijan Russo. U toj priči stoperi Milović i Nižić bili su puki promatrači.

U sudačkoj nadoknadi prvog dijela Mijo Caktaš je iz slobodnog udarca poravnao. Dva Dugopoljca, Caktaš i Balić, zabili su u Dugopolju.

- Bio sam i kod negativnog rezultata uvjeren u pobjedu, vjerovao sam u momčad iako mi je bilo iznenađenje kako smo primili jeftine golove - kaže Burić.

Nakon gola Ohandze za vodstvo krenula je rapsodija.

- Dominirali smo, imali brz protok lopte, imali smo dosta prigoda do kojih smo došli igrom. Rezultat nije previsok, već je realan. Ovo su momci od 18-19 godina, treba im dati pohvalu, ali ne previše - rekao je Burić.

Estonci su arhivirani, a pet minuta prije kraja u Dugopolju je počelo skandiranje “mrzim Dinamo”.

- O Dinamu ćemo tek razmišljati - nije o derbiju želio Burić.

>>Evo s kim hrvatski klubovi igraju u drugom pretkolu Europske lige

>>Euforija u Splitu: Pogledajte slavlje Torcide na rivi

>>Hajduk zabio šest komada Estoncima i sad želi iznenaditi Dinamo

Komentara 9

DU
Deleted user
23:56 09.07.2015.

Skandiranje Mrzim Dinamo. Daj zamisli frustracije.

GL
gladiatus61
13:10 10.07.2015.

hvala ti Franjo to je radio i bivši ministar Jovanović,dijelio Hrvate,nemoj bit takav ak se smatraš Hrvatom...

DA
dalosa
11:14 10.07.2015.

Hvala ti FRanjo na tim "pametnim riječima" Mamića nisu uhapsili zbog Hajduka , nego jer je kriminalac. Jer je maznuo lovu iz tvog kluba..... A to koji je klub komunistički a koji nije. Hm..... Hajduk osnovan 1911. Osnovali ga studenti...jesuu li oni bili komunisti, čisto sumnjam. Ipak se ne zove Dinamo, Čelik i slično..... Poštedi nas više svoje gluposti i mržnje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije