Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA S VREMENOM

Dalić u neočekivanim problemima, ozlijeđeni Gvardiol opasno 'visi' za početak SP-a

RB Leipzig - SC Freiburg
Foto: Hendrik Schmidt/DPA
10.11.2022.
u 11:25

U idealnim uvjetima Gvardiol bi se mogao oporaviti do utakmice s Marokom, ali bit će velika borba s vremenom

Nakon što je objavio popis igrača koje je odlučio voditi na Svjetsko prvenstvo u Katar, izbornik Zlatko Dalić imao je samo dvije želje:

- Molim za pozitivu oko reprezentacije, i da do ponedjeljka kada se okupljamo u jednoj ili dvije utakmice koje još imaju igrači u svojim klubovima ne bude nikakvih ozljeda.

Samo par sati nakon što je poželio zdravlje svojim igračima stigla je prva, nadajmo se i zadnja, loša vijest, Joško Gvardiol slomio je nos, ima potres mozga, natečeno mu je oko. Kako je rekao njegov trener, izgleda kao izgleda kao boksač nakon 12. runde protiv jakog protivnika.

Tek treba vidjeti koliko je ozbiljan potres mozga, ako je oko samo natečeno od udarca, to bi trebalo brzo proći, no problem je nos. Lom nosne kosti je nezgodan i sigurno je da Gvardiol neko vrijeme neće moći igrati. Dečko baš nije imao sreće, čak tu utakmicu protiv Freiburga nije trebao ni igrati, Joško ovaj susret nije trebao niti početi. Diallo se ozlijedio na zagrijavanju pa je Joško uskočio umjesto njega i već nakon 22 minute stradao u sudaru glavama sa svojim suigračem Orbanom.

Prvu utakmicu na SP-u Hrvatska igra 23. studenog protiv Maroka i sad kreće borba s vremenom i oporavkom Joška Gvardiola. Nosnu kost ove je sezone u Rennesu slomio Lovro Majer i propustio je dvije utakmice za svoj klub, dakle oko dva tjedna trebalo mu je da se vrati na travnjak i dosta dugo igrao je sa zaštitnom maskom. Dakle, bude li sve išlo kao s Majerom, a to se nikad ne može predvidjeti, bit će 'gusto' za oporavak do Maroka. 

Dalić se tako našao u neočekivanim problemima, koliko znamo stoperski par trebali su mu biti Gvardiol i Joško Šutalo i sad će sigurno tražiti novo rješenje. Ima iskusne Lovrena i Vidu, tu je Vida sigurno u prednosti iako je i on jedno vrijeme bio upitao zbog ozljede. No, oporavio se i Dalić ga vodi u Katar, kaže za njega da je u dobroj formi. Tu je i Martin Erlić, 24-godišnji stoper Sassuola koji je odigrao deset utakmica u Serie A (ove srijede ostao je na klupi). 

Napomenimo da do ponedjeljka Dalić može pozvati novog igrača, a moguća promjena na popisu (zbog ozljede) je i 24 sata prije prve utakmice. Dotad će se znati kakva je situacija s Gvardiolom, hoće li do tada biti spreman za igranje s maskom što isto nije idealno, ta maska ipak smeta. 

>> Zlatko Dalić objavio konačni popis igrača za SP u Katru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije