Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'KRAMA ZASLUŽUJE POVJERENJE'

VIDEO Dalić pred put u Katar: 'Riješili smo sve dvojbe, dolazimo kao viceprvaci i očekivanja su velika'

International Friendly - Saudi Arabia v Croatia
Ahmed Yosri/REUTERS
17.11.2022.
u 10:51

Izbornk Zlatko Dalić razgovarao je s novinarima u Rijadu dan nakon utakmice protiv Saudijske Arabije te najavio SP i prvi susret protiv Maroka.

Šest dana ostalo je do početka SP-a u Kataru, uzbuđenje u hrvatskoj reprezentaciji sigurno raste sve više, izbornik Zlatko Dalić obratio se medijima prije polaska u zemlju domaćina.

- Da, bliži nam se početak svjetskog prvenstva i kraj perioda u Rijadu, najvažnije je da se protiv Saudijske Arabije nitko nije ozlijedio. Jedva čekamo da dođemo u Dohu i čekamo SP potpuno spremni. Privikavamo se na ovo teško vrijeme s visokom temperaturom i mislim da cemo biti O.K. za par dana. 

VIDEO: Goran Stanzl/PIXSELL

Ima li osjećaj da je ovo drugačiji turnir u odnosu kada smo krenuli za Rusiju?

- Malo drugačije jest, nismo još u filmu SP-a zbog svega oko nas, ovo je veliko natjecanje i ponos je sigurno tu. Još samo da Hrvatska to opravda rezultatom. Dolazimo kao svjetski viceprvaci, prije četiri godine je bilo drugačije, nismo bili pod takvim pritiskom, nakon drugog mjesta očekivana su velika. Ali to smo mi zavrijedili svojim igrama u zadnje vrijeme. Želimo uživati u nogometu i pokazati se u najboljem svijetu, nema pritiska. 

Što se tiče nekakvih dvojbi iz prvih 11 protiv prvog suparnika Maroka, izbornik kaže:

- Mi smo odavno već riješili sve dvojbe, u dilemi smo samo ime ili dva, ovisno kako ćemo napraviti analizu Maroka u Dubaiju. Ne lutamo i nemamo dilema, izabrat ćemo nabolje, nije Saudijska Arabija bila utakmica za isprobavanje ili traženje novih opcija. Andrej Kramarić je još više sazrio i još je više fokusiraniji. Trošila se energija na njegovu poziciju, svjestan je da ne igra u reprezentaciji što igra u klubu. U moje vrijeme je konstanta, uz Perišića je zabio važne pogotke, zaslužuje moje puno povjerenje. 

Tko djeluje najkompatiblije uz Kramarića?

- Nemamo stalno riješenje, igrači se mijenjaju, dobri su Pašalić i Vlašić koji su se dignuli, Majeru to nije klasična pozicija, ali koga god stavimo nećemo pogriješiti. Imamo tri riješenja koja su dobra, s Kramaricem se najvise slaže Pašalić jer je najvise u završnici. Vlašić je okomitiji, dok Lovro ima ulazak na lijevu nogu, bit će to sve dobro.

Stanje s Marko Livajom?

- Bit će u punom pogonu i spreman za SP, danas neće trenirati maksimalno, ali sutra će trenirati maksimalno. - otkrio je Zlatko Dalić i onda dao zaključak:

- Maroko je ključ i najvažnija utakmica u ovoj godini, susret puno toga određuje i spremamo se samo za Maroko, stručni stožer ih je otišao gledati protiv Gruzije u zadnjoj provjeri.

Standings provided by Sofascore
VIDEO: Goran Stanzl/PIXSELL
 

 

Komentara 3

SP
Stari_proleter
13:53 17.11.2022.

Pašalić i Vlašić su jednostavno loši na krilu, jer nisu krilni igrači. Ne mogu probit bok, ni nabacit. S njima praktički igramo bez krila, a s Kramarićem u špici i bez centarfora, jer on igra polušpicu.

LL
lijepa_li si
21:01 17.11.2022.

drugi na svijetu! u nogometu! nacija od četiri miljuna stanovnika! veličanstven uspjeh, vrijedan poštovanja i divljenja!

Avatar kvasac60
kvasac60
11:41 17.11.2022.

Poslije SP odlaziš..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije