Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PJACA, BUDIMIR...

Dalić objavio popis za završnicu kvalifikacija za Euro, pozvao četiri nova igrača

Rotterdam: Zlatko Dalić na konferenciji pohvalio reprezentativce
Foto: Marko Lukunicl/PIXSELL
1/9
30.10.2023.
u 12:05

Pjaca se u reprezentaiciju vraća nakon pet godina što nije nastupao za nacionalnu selekciju. U odnosu na posljednji popis, među vatrenima više nema Barišića, Vlašića, Brekala, Musu i Belju.

Izbornik hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić, objavio je popis igrača za utakmice protiv Latvije i Armenije u okviru Europskih kvalifikacija za EURO 2024. Nova imena među vatrenima su Ante Budimir, Marko Pjaca, Luka Sučić i Marin Pogračić.

Pjaca se u reprezentaiciju vraća nakon pet godina što nije nastupao za nacionalnu selekciju. U odnosu na posljednji popis, među vatrenima više nema Barišića, Vlašića, Brekala, Musu i Belju. Hrvatska je tako ostala na jednom lijevom beku (Sosa) pa je moguće da će Joško Gvardiol igrati tu poziciju. 

Hrvatsku u završnici natjecanja u skupini D čekaju utakmice protiv Latvije u Rigi (18. studenoga) i Armenije u Zagrebu (21. studenoga), a za tu akciju izbornik Dalić pozvao je 23 igrača te uputio devet pretpoziva.

Vatreni trenutno drže treće mjesto u skupini s 10 bodova, isto kao i drugoplasirani Wales, dok je prvoplasirana Turska sa 16 bodova već osigurala nastup na Euru na koji će se plasirati i druga reprezentacija u skupini. U slučaju da ne uhvati drugo mjesto, hrvatska reprezentacija ima osiguran nastup u dodatnim kvalifikacijama zahvaljujući rezultatu u Ligi nacija.

Vatreni će se okupiti 13. studenoga u Zagrebu gdje će trenirati do 17. studenoga i odlaska u Rigu, odakle se vraćaju odmah nakon utakmice protiv Latvije za zagrebački ogled s Armenijom.

Popis igrača za utakmice protiv Latvije i Armenije:

Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović

Braniči: Domagoj Vida, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Martin Erlić, Main Pongračić

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Luka Sučić, Nikola Moro

Napadači: Andrej Kramarić, Bruno Petković, Marko Pjaca, Ante Budimir

Pretpozivi: Nikola Vlašić, Borna Barišić, Josip Brekalo, Dario Melnjak, Petar Musa, Dion Drena Beljo, Martin Baturina, Franjo Ivanović, Dominik Kotarski

 
 

Komentara 4

T2
Tomo_20
22:22 30.10.2023.

Majko mila ovaj nas trener stvarno nema pojima!!!

NE
Nemanadimak
13:20 30.10.2023.

A joj bice ovo jos gore. Pjacu sada zove kada nema vise koga. Kasno se sjetio graditi novu repku i to mu se obilo o glavu. Steta sto ce tako neslavno zavrsiti karijeru u reprezentaciji sa pognutom glavom.

NI
niko63
12:21 30.10.2023.

"Vlašića, Brekala, Musu i Belju" - pa gdje si ti školu završio?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije