Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'nisam uživao na euru'

Dalić: 'Mislim da sam pronašao Modrićevog nasljednika, Kovačiću nije lako igrati s njim'

Trening  Hrvatske nogometne reprezentacije u Rijadu
Goran Stanzl/PIXSELL
18.11.2022.
u 10:37

'Grupa je neizvjesna i zanimljiva. Belgija je favorit, momčad svjetske klase s Robertom Martinezom, izbornikom kojeg iznimno poštujem. Maroko je tradicionalno jedna od najboljih afričkih momčadi, talentirana nogometna nacija. Kanada također ima dosta talentiranih igrača'

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić imao je razgovor za portal World Soccer u predvečerju svjetskog prvenstva u Kataru. 

Dalić je govorio o Luki Modriću, osvrnuo se i na druge reprezentativce, zaključio kako kao izbornik i nije baš uživao na zadnjem Euru gdje smo ispali od Španjolske. 

- Kao izbornik nisam u njemu europskom prvenstvu. Brinuli smo se zbog koronavirusa i svih pravila koja su vezana uz njega. Bilo je teško usredotočiti se na nogomet. Rezultat je bio dobar za nas, uspjeli smo proći skupinu i odigrati dobro protiv izvrsne Španjolske. Mi smo momčad kojoj treba energija navijača, a to nismo mogli imati prošle godine. - rekao je Dalić.

- Po mom mišljenju, Modrić je sigurno najvećih HR nogometaš svih vremena. Naravno, ljudi imaju različite ukuse. Netko voli strijelce, netko driblere ili braniče, ali mislim da se nitko ne može usporediti s Modrićem i njegovim ostvarenjima s Realom i Hrvatskom. Uz dužno poštovanje Šukeru, Bobanu i Prosinečkom.

Mateo Kovačić dobro se nadopunjuje s Lukom u veznom redu vatrenih, ali...

- Mateo je fantastičan igrač, bogom dani talent. Ima sjajan odnos s Lukom. Vrhunski igrači uvijek pronađu način da igraju zajedno. Ali, očito, nije Mateu uvijek lako igrati s Lukom. Igraju istu poziciju i imaju sličan stil igre.  Odlazak u Chelsea bio je sjajan potez za Matea, razvio se kao igrač u posljednjih par godina i to se vidi i u reprezentaciji. Proteklo Europsko prvenstvo bilo je njegov najbolji turnir s Hrvatskom. Mislim da će on preuzeti glavnu ulogu u reprezentaciji kad se Luka umirovi.

- Nama je uvijek cilj da se kvalificiramo na svjetsko prvenstvo, što nije lako u Europi. Pogledajte samo tko se sve nije kvalificirao, recimo europski prvak Italija. Moramo cijeniti i taj rezultat, ne uzimati ga zdravo za gotovo. Nakon što se kvalificiramo, opasni smo za svakoga. Prolazak skupine bio bi za nas uspjeh. za nešto više od toga uvijek ti treba nešto malo sreće, ovisimo i o ždrijebu. - poručio je srebrni izbornik.

 

Komentara 6

MI
Mikis
12:55 18.11.2022.

ak ce mateo biti sljedeci vođa hrv. repke onda svako u repki treba lizalicu i ljuljacku tako da se svi usklade u ritmickom njihanju. sam nek paze na skakanje sa ljuljacke. ne na cisti beton , niti šoder

5S
5simo
16:44 19.11.2022.

O čemu ovaj Dalić lupeta ,Kovačić ne može predvoditi ni jednog hrvatskog prvoligaša, ni po nogometnom znanju a ni po karakteru.

KL
Klavocin
20:36 18.11.2022.

Opet dalić ja i samo ja, nasljednika modrić neće nać dalić, kao što ga on nije ni stvorio. Trener reprezentacije ima 20 najboljih po njemu on te igrače nije stvorio, oni su nastali u klubovima. Nitko više neće bit modrić kao što dalić stalno traži manđu, njega više nema i točka. On mora stvorit igru a bez modrić bit će teško Ži

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije