Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo slavio

Cvitanović: Veseli što Inter nije imao priliku. Toplak: Nikad bolje suđenje

Dinamo - Inter
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
03.12.2017.
u 21:03

Žao mi je što igramo pod nekom blokadom, nemamo nikakav pritisak, ali očito je riječ o psihološkim stvarima, kaže Interov trener.

Trener Dinama Mario Cvitanović bio je zadovoljan nakon nastavka pozitivnog niza od 25 utakmica bez poraza i minimalne 1:0 pobjede nad Interom iz Zaprešića.

- Osvojili smo tri boda koje smo najavljivali i željeli. Bila je to jako teška utakmica, bilo je jako teško probiti defenzivni blok Intera koji je bio jako dobro defenzivno orijentiran i koncentriran. Zatvorili su sve kanale i rupe i stali u svojih 20-25 metara. Za razliku od prošle utakmice, kad smo imali više kretnji bez lopte, u ovom dvoboju nismo imali raspoloženih pojedinaca, nismo imali dovoljno dobrih rješenja te igra bez lopte nije bila na razini - komentirao je Cvitanović, te nastavio: 

Dinamo - Inter
1/13

- Potrošili smo se emotivno u prošloj utakmici, ali i protiv ovako defenzivno orijentiranog protivnika imali smo 12 šuteva po golu. Na kraju smo tražili i dobili pobjedu, potpuno zasluženu. Čestitao bi igračima na trudu, pobjedi i ovo je prva utakmica u kojoj protivnik nije stvorio ni jednu izglednu šansu. Utakmice nas uče i ponavljaju se da moramo raditi bez lopte i moramo imati zajedničku ideju, moramo ustrajati, raditi i inzistirati na tome. Pobjeda je u ovom trenutku najbitnija. 

Za kraj se osvrnuo na poštedu Benkovića

- Benković je dobio poštedu nakon utakmice protiv Istre, stoga je Rrahmani dobio prednost na poziciji stopera jer sam želio vidjeti kako funkcionira na brzoj podlozi.

Interov trener Samir Toplak naglasio je da im je presudila jedna taktička greška.

- Mamić je preduboko došao u zatvaranje leđa Komorskom, a Olmo sjajno pogodio. Fazu obrane smo odlično odradili, ali smo ostali nedorečeni prema naprijed. Žao mi je što igramo pod nekom blokadom, nemamo nikakav pritisak, ali očito je riječ o psihološkim stvarima. I da, nikada nismo ovdje imali bolje suđenje - završio je Toplak.

Komentara 1

Avatar lisabon
lisabon
10:02 04.12.2017.

Ja bi imao par pitanja za Cvitanovica.Kao prvo,dali je svjestan da je igra Dinama gotovo negledljiva.Drugo,jucer u momcadi 3 igraca za razgradnju protivnicke igre (Doumbia,Ademi i Antolic) uz to po 5 igraca u zadnjoj liniji,a znamo svi kako ce igrati Inter (Buker s duplim blokom).Trece,izmjena Henriquez-Fiolic,pa to je preuzasno,pa u zadnjih 9 minuta ulazi Hodzic,umjesto Rahmania??????Halo Cvitanovicu,ajde nam to ,molim te obrazlozi?Na kraju jos jedno mozda i najvaznije pitanje:Koliko puta je sinoc vracena lopta prema natrag?Evo mi na tribini u prvom poluvremenu izbrojili 82 puta!!!!!!!!!!Dali je to normalno kad igras s protivnikom gdije svi stoje iza lopte i ne prelaze centar?I zasto treba proci 45 minuta da se uoci da treba igrati brze i da treba mjenjati strane sto brze kako bi protivnik bio razvucen i kako bi se malo otvorila sredina?Ma uzas za gledanje.Podsjecam da je Halilhodzic (s kojim Cvitanovic ne stane u istu recenicu) dobio otkaz kad je pobijedio Inter s 1-0 jer mu je receno da Dinamo igra negledljivo i sve dobiva s 1-0.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije