Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK GOLGETERA

'Vratio se' Angelo Henriquez: To mi se nije dogodilo dvije godine!

Angelo Henriquez
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/5
01.12.2017.
u 12:00

– Sretan sam zbog hat-tricka, pa dvije godine nisam zabio tri gola na jednoj utakmici. Nadam se da će pogoci i pobjede dolaziti i dalje, sad treba dalje tako nastaviti – kazao je Angelo nakon pobjede nad Istrom u četvrtfinalu Kupa.

Takvog napadača Dinamo dugo nije imao, pa kako je taj uopće došao u Dinamo iz Manchester Uniteda? – samo je dio tvrdnji i pitanja koji su se pojavljivali kad je Angelo Henriquez došao u Dinamo i u toj prvoj sezoni igrao čudesno, zabijao još bolje.

Dinamo ga je doveo iz Manchester Uniteda na posudbu za 1,5 milijuna eura s pravom otkupa ugovora. A čileanski reprezentativac želio je doći jer je vidio da u Unitedu opet neće dobiti pravu priliku. I kad je nakon te prve sezone u kojoj je zabio 29 golova, uklizavao i na grbavom terenu u Gajnicama u Hrvatskom kupu, svi su rekli – čudo od napadača, igrača i karaktera. I u Dinamu nisu dvojili ni žalili novca, poslali su na Old Trafford još 1,7 milijuna eura i Henriquez je postao igrač Dinama s ugovorom do ljeta 2020. godine.

I nije to bila previsoka cijena, pa United ga je kupio od Universidad de Chilea za 5,5 milijuna eura nakon što su on i Junior Fernandes igrali sjajno za svoj klub. Fernandes je otišao u Bayer, a onda su se opet našli zajedno u Dinamu, sve dok se ovog ljeta Junior nije preselio trajno u Tursku.

Angelo Henriquez
1/19

Na žalost i Dinama i Henriqueza, nije uspio držati tu visoku formu i realizatorske sposobnosti, padao je pa je izgubio i standardno mjesto u momčadi, na mjestu središnjeg napadača mijenjao se s Arminom Hodžićem. I sve to kulminiralo je jako lošom, najlošijom prošlom sezonom, u kojoj je samo dvaput bio strijelac. Za centarfora – mizerno.

Željeli ga vratiti u United

Kako ni Hodžić nije zabijao baš previše, plavi su počeli tražiti nove snage, navodno su se sve dogovorili s Marijem Gavranovićem, napadačem Rijeke, a želja je i jedan robusni napadač. Možda su te najave iz plavih ureda bile okidač za Angela koji je u srijedu Istri zabio tri od četiri gola plavih, i to baš kao rasni centarfor, podsjetio je na tu svoju prvu godinu u Dinamu kad su i u Manchesteru zažalili što su ga pustili, a tamošnji mediji pritiskali su United da ga vrati. No, Angelo je ostao u Dinamu i ove mu sezone ipak ide bolje. Uostalom, u 19 dosadašnjih utakmica u kojima je nastupio ove sezone, zabio je osam golova, što i nije loše, a još bolje izgleda statistika koja kaže da zabija svake 123 minute.

Sad treba vidjeti hoće li, nakon tri pogotka Istri, Henriquez nastaviti s pravom formom.

– Sretan sam zbog hat-tricka, pa dvije godine nisam zabio tri gola na jednoj utakmici. Nadam se da će pogoci i pobjede dolaziti i dalje, sad treba dalje tako nastaviti – kazao je Angelo nakon pobjede nad Istrom u četvrtfinalu Kupa.

Tek su mu 23 godine

Nadaju se tome i navijači Dinama, nada se tome i trener Mario Cvitanović koji bi sad morao učvrstiti poziciju Henriqueza. Na taj bi način dobio mir, vrtio samopouzdanje. Nekoliko puta nam je bivši sjajni golgeter Dinama Igor Cvitanović rekao:

– Nije dobro toliko mijenjati napadače, oni su posebna “roba” i kod njih stalna rotiranja nisu dobra, gube samopouzdanje, a kad toga nema kod napadača, onda nema ni golova.

Nije sporno da je Henriquez izuzetno kvalitetan napadač i da su mu tek 23 godine. Nadajmo se da je krizno razdoblje iza njega, ali i da će ga sada svi podržati ne bi li nastavio zabijati golove. To prije jer pred plavima su do kraja sezone još samo tri utakmice, sve tri u Maksimiru, dakle na dobrom travnjaku, a suparnici nisu iz gornjeg doma, Dinamu dolaze Inter, Istra 1961 i Cibalia prije zimske stanke. Lijepa je to prilika za Henriqueza da poveća svoj saldo pogodaka, a možda i da natjera one u uredima Dinama da baš ne traže previše napadače na tržištu. Pravi Henriquez, kad bi u sezoni opet zabio kao te 2014./2015., bio bi kapitalac od kojeg bi plavi mogli dobro zaraditi. Jer, napadači su uvijek na cijeni, samo što bi trebali i zabijati golove da bi dogovorili vrhunske transfere.

Komentara 2

Avatar zagorac2
zagorac2
05:29 02.12.2017.

kad bude dao ne 3 gola nego cu bit zadovoljan da da samo jedan ili 2 gola ali Hajduku, Rijeki, Osjeku i nekim jacim stranim klubovima u nekim kupovima onda cu kupit ovu novinarsku pricu ali Istri ha ha ha

Avatar kanonik
kanonik
14:33 01.12.2017.

Priprema za prodaju.Prvo novinari naprave topničku pripremu,zatim Maminjo istakne cijenu.Dinamo je najbolja hrvatska firma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije