Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jesu li ga mogli spasiti?

Cure detalji o posljednjim satima Maradone: Pljušte strašne optužbe, a netko tu laže

Maradona
Foto: Reuters/PIXSELL
1/15
27.11.2020.
u 13:40

Pravu dramu izazvala je objava Maradonina odvjetnika Matíasa Morle, koji je naveo da slavnoga nogometaša nitko nije obišao punih 12 sati

Argentinski mediji očito će se još danima baviti posljednjim satima života legendarnog nogometaša Diega Armanda Maradone, točnije,  pitanjem je li mogao biti spašen. Priču u ovome trenutku najvjernije prati ugledni list Clarin, koji pokušava preko svojih izvora doznati što se točno zbivalo u kući u kojoj je preminuo.

Naime, pravu dramu izazvala je objava Maradonina odvjetnika Matíasa Morle, koji je naveo da slavnoga nogometaša nitko nije obišao punih 12 sati te dodao da je El Pibea posljednji živog vidio njegov nećak Johnny Herrera, i to u utorak negdje oko 23 sata.

Morla je time pokušao reći da je Maradona bio potpuno zanemaren od medicinskog osoblja unajmljenog da skrbi o njegovu zdravlju, međutim list Clarin sada navodi da to baš i nije bilo tako.

Prema posljednjim informacijama, medicinski tehničar Ricardo provjerio je Maradonino stanje uoči odlaska iz smjene u 6:30, a isto je napravila i Ricardova kolegica Gisela koja je preuzela jutarnju šihtu.

U njezinu iskazu rečeno je da je čula Maradonu kako se kreće u sobi oko 7:30, a da se slavni sportaš nalazi u kritičnome stanju, prvi su primijetili njegov psiholog i psihijatar koji su u kuću stigli nešto prije podneva.

Upravo su oni i alarmirali Maradonina nećaka nakon što El Pibea nisu mogli probuditi, a oko 12:15 prvi put je nazvana i hitna pomoć.

Liječnici su Maradonu pokušali oživjeti s pomoću adrenalina i atropina, ali nažalost bilo je prekasno za spas. Forenzičari su utvrdili da je Maradona umro oko podneva, a isto su potvrdili i nalazi obdukcije.

Morla je također naveo da je ambulantnim kolima bilo potrebno oko pola sata do kuće u kojoj se Maradona nalazio, ali rezultati istrage to su opovrgnuli. Naime, liječnici su stigli već za 11 minuta, kaže Clarin.

Nadležne institucije u svakom slučaju nastavljat će uzimati iskaze, a policija je navodno već izuzela sve snimke koje bi trebale pomoći da se dovrši slagalica o tome što se točno zbivalo uoči Maradonine smrti. 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar salaso
salaso
15:12 27.11.2020.

Teška operacija na glavi,rješavanje ugruška....nije niti čudno...a znajući njega taj nije mogao mirovat...

ZA
zagi101
15:08 27.11.2020.

šta je sve trpao u sebe dobro da je i tolko poživio a sad bi neko trebao bit kriv. jednostavno smrt je bila jača

Avatar Tombstone
Tombstone
14:04 27.11.2020.

Medicinska sestra Ricardo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije