Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBAR POSAO Mirko Filipović s liječnikom Željkom Kapulicom uložio novac u polikliniku

Cro Cop započinje sportski biznis u Vinkovcima

03.01.2009.
u 10:26

Gotovo četiri godine trebalo je dr. Željku Kapulici, liječniku sportske medicine i stručnjaku za ishranu i metode treninga sportaša, da s partnerom Mirkom Filipovićem završi projekt sportske poliklinike, koji će u Vinkovcima uskoro biti otvoren. Poliklinika Nova proteže se na gotovo 1300 četvornih metara i pruža sve usluge sistematskih pregleda, ne samo za sportaše, već i za sve osobe koje se brinu o svom zdravlju.

– Ako možemo dati nekoliko stotina kuna za mobitel, trebali bi moći i 40 kuna mjesečno za pregled kako bi na vrijeme uočili sve promjene organizma – kaže dr. Željko Kapulica.

Iz kafića u zdravstvo
S Cro Copom je ušao u projekt po principu “pola-pola” i dosadašnji proračuni pokazuju da ih je četvorni metar stajao 600 eura što, smatra liječnik, nije visoka cijena za takvu vrstu ustanove, jer je stalno bio na gradilištu, brinuo o majstorima i nabavljao materijal gdje je najpovoljnije.

– Mirka sam upoznao krajem 2005. ili početkom 2006. preko Ante Kostelića u vrijeme kada sam radio u hrvatskoj skijaškoj reprezentaciji. Pričao mi je kako ima kafić, ali ga je dao na vođenje nekom prijatelju jer se jednostavno ne vidi u takvoj vrsti posla. No, kada sam mu ispričao što planiram napraviti u Vinkovcima, odmah se zagrijao i tako je sve počelo. Pričao sam mu o sportskoj medicini i kako ona pomaže sportašima da iz sebe izvuku maksimum. To ga je zaintrigiralo jer je vidio da projekt ima budućnost jer nešto slično ne postoji u našem kraju. Brinem se o njegovoj prehrani, uzimanju vitamina, načinima treninga i liječim ga u slučaju potrebe – priča dr. Kapulica o suradnji s Cro Copom s kojim često, kaže, ide na putovanja u njegovoj ekipi te dodaje kako je bio i svjedokom njegovih najvećih uspjeha.

A sigurno je dio Mirkovih borilačkih uspjeha zasluga i stručnog rada te savjetovanja dr. Kapulice.

– Nedavno je bio ovdje i razgledao, vrlo zadovoljan. Obećao je da će doći na svečano otvaranje početkom veljače – kaže suvlasnik poliklinike, čije je otvaranje nekoliko puta odgađano.

Trebalo je ispuniti sve stroge zakonske propise, a lokalna administracija, kaže dr. Kapulica, dosad se nije susretala s ovakvim projektom, pa je uvijek nedostajao neki papir, suglasnost ili odluka. Uporabna je dozvola dobivena, pa će za tri tjedna poliklinika otvoriti svoja vrata, a u njoj će raditi devet liječnika, osam medicinskih sestara i fizioterapeuta.

Kamp za sportaše
– Ima dosta nelogičnosti kod propisa za takve objekte jer se primjenjuju stari zakoni, primjerice, u laboratoriju je obvezna prostorija za pranje posuđa. Morao sam ju napraviti iako u svijetu već 30, a u nas 20 godina, laboratorijsko se posuđe ne pere već nakon uporabe baca – kaže liječnik, uvjeren u uspjeh s Cro Copom ,koji je na staru godinu završio s uspješnom borbom.

Dr. Kapulica kaže kako će biti konkurentni jer imaju opremu i znanje te dodaje da ono što se u bolnici radi tri dana u poliklinici će biti gotovo za sat do dva.

– Planiramo ovdje otvoriti kamp za sportaše gdje ćemo pokazati sportske mogućnosti uz pomoć znanosti – kaže za kraj Mirkov partner.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije