Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trijumf Cro Copa

Mirko Filipović pobijedio Roya Nelsona odlukom sudaca

Mirko Filipović pobijedio Roya Nelsona odlukom sudaca
Foto: Igor Kralj/Pixsell
17.02.2019. u 06:05

Cro Cop trijumfalno je krenuo u svojoj premijeri u Bellatoru. Na borilačkom spektaklu u američkom Uncasvilleu naš Mirko Filipović pobijedio je domaćeg borca Roya Nelsona jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 29-28, 29-28).

- Borba mi je bila teža psihički nego fizički - rekao je Cro Cop.

>> Pogledajte razgovor s Mirkom Filiovićem na Večernji TV-u

Najbolji hrvatski MMA borac uzvratio je Amerikancu za poraz iz 2011. kada su obojica bili u UFC-u. Mirko je trijumfom nad Royom stigao do desete pobjede u nizu i zadržao tradiciju u uzvratnim borbama.

Naime, Nelson je bio peti suparnik koga je Filipović pobijedio u revanšu. Mirkov 'osvetnički bijes' prije njega su osjetili Kazuyuki Fujita, Kevin Randleman, Josh Barnett i Gabriel Gonzaga.

Filipović je taktički savršeno odradio borbu. Oprezno je krenuo u meč, te je izbjegavao blisku borbu. Cro Cop je svojim 'low kickom' držao ritam, a uputio je nekoliko dobrih udaraca laktovima. 

I druga runda, koja je bila još dinamičnija, otišla je na stranu našeg borca. Mirko je uputio nekoliko snažnih aperkata kojima je uzdrmao Nelsona. Filipović je potom krenuo s nekoliko udaraca 'low kickom', ali je Amerikanac ostao na nogama. Na kraju runde je Mirku sjeo još jedan 'high kick'.

I u posljednjoj rundi Cro Cop je dominirao, ali je u zadnjoj minuti postalo opasno kada je Nelson uspio srušiti Filipovića. No, Mirko se obranio.

Naš je borac tako uzvratio Amerikancu za poraz iz 2011. te je nastavio pobjednički niz. Najboljem hrvatskom MMa borcu ovo je bio deseti trijumf u nizu.

>> Pogledajte trening Mirka Cro Copa

Komentara 12

BR
brzzzy
06:48 17.02.2019.

Šestitke Mirko tebi i tvom timu... Bravo...

PR
protin
06:43 17.02.2019.

Svaka cast🇭🇷✌️

Avatar Vrijeme
Vrijeme
08:45 17.02.2019.

Lijepo je bilo ponovo vidjeti Mirka u akciji. Vidi se da se Mirko dobro pripremio, ali me je iznenadilo a je i Roy bio dobro pripremljen, nije tu bilo nikakvog popustanja. Dva jos uvjek odlicna borca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije