Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIRKO LAKO DO POBJEDE

Cro Cop: Pitanje gdje sam i dalje visi u zraku

Mirko Filipović
VL
21.02.2010.
u 12:47

Udarac laktom u glavu Anthonyja Perosha, novi potez iz arsenala Mirka Filipovića, napravio je veliku rasjekotinu na čelu australskog Hrvata. Krvi je bilo po cijelom kavezu, no hrabri 37-godišnjak nije odustajao.

- Još vidim, želim se dalje boriti! - govorio je potpuno krvavi Perosh.

Sudac u sidnejskoj Acer Areni pustio je da se bore dalje, no na kraju druge runde proglasili su pobjedu Filipovića tehničkim nokautom.

Ležeći policajac

- Bio sam šokiran kad je odlučio da želi još. Pokazao je da ima velika muda, pogotovo jer je samo dva dana ranije pristao ući sa mnom u kavez nakon što je Ben Rothwell otkazao. Mogli ste vidjeti kako smo hrabri mi Hrvati - hvalio je Filipović majstora jiu-jitsua, čije je pokušaje da postane "ležeći policajac" lakoćom izbjegavao.

Očekivano, Mirko je bio superioran. Prodorni udarci sjedali su točno na prava mjesta, deset minuta hvatao je po kavezu borca daleko ispod svoje klase, no ovaj je udarce hrabro trpio. Ipak, Filipović iz Australije ne odlazi ispunjena cilja.

- Na kraju dana bio sam sretan što ću uopće dobiti borbu. Proveo sam četiri mjeseca trenirajući za ovaj dan. Ni sam ne znam gdje sam trenutačno, uvjerem sam da pripadam vrhu, ali gdje točno, to ćemo tek vidjeti. Sve je više mladih lavova koji dolaze, konkurencije je teža nego ikada.

U ringu želim predsjednika

Borci na press konferenciji nakon turnira izgledali su umorno, mnogi s podlijevima, oteklinama, no Mirko ih je sve natjerao u smijeh. I dok su drugi mozgali birajući svoje protivnike, bivši je specijalac ispalio:

- Ne biram ja protivnika, to je na UFC-u. Kad bih mogao, izabrao bih Danu Whitea (predsjednika UFC-a op.a), jer to bi bila laka lova. Hi-hi.

Odgovor, u istom tonu, stigao je ekspresno.

- I bilo je u planu da uđem u kavez, ali se Anthony "progurao" - prihvatio je šalu naočiti White.

Cro Cop je izgledao sjajno, kao u starim danima. Iako mu je 35. godina, odlučio je mijenjati stvari, zatražiti pomoć iskusnih stranih trenera. To znači samo jednu stvar - definitvno nije odustao, želi novi ugovor nakon sljedeće borbe, odlučan je vratiti se na vrh.

Ben Rothwell vjerojatno sljedeći

Mirko Filipović čekao je osam mjeseci i osam dana da ponovo iz kaveza izađe podignutih ruku.

Početkom prošlog ljeta pobijedio je Mustaphu Al-Turka, a krajem izgubio od mladog Juniora dos Santosa. Poraz je značio i "promijenu kursa" te je kućnu dvoranu zamijenio uglednim klubom u Amsterdamu kod stručnjaka Ivana Hyppolitea.

- Eh da mi je ova pamet bila ranije - kazao je Filipović.

Pametno će i nastaviti, u planu su odlasci na pripreme po mjesec dana.

- Vjerujem da ćemo vrlo brzo u kavezu vidjeti Big Bena i Cro Copa zajedno - najavio je Dana White.

Pokrajac i Reljić izgubili, Velasquez deklasirao Minotaura

U prelimenarnim borbama prvog UFC-ova turnira u Australiji izgubila su oba hrvatska borca. Bivši Mirkov sparing partner Igor Pokrajac (31) izgubio je tehničkim nokautom od debitanta Novozelanđanina Jamesa Te Hune, a favorit Goran Reljić (25) upisao prvi poraz u slobodnoj borbi od Amerikanca CB Dallowaya jednoglasnom odlukom sudaca.

U glavnoj borbi večeri američki Meksikanac Cain Velasquez brutalnim je nokautom u drugoj minuti pobijedio legendarnog Antonija Nogueiru. Minotaur je prvi puta u karijeri izgledao bespomoćno.

Ključne riječi

Komentara 3

TN
tnovos13
14:01 21.02.2010.

smrznem se na pomisao da je ovakva divljačka baraba bila zastupnik u saboru

Avatar omot71
omot71
14:04 21.02.2010.

Brtalnost nazivaju športom. Bože sačuvaj!

VZ
veki_zg
22:07 21.02.2010.

koje ste vi seljacine! mirko cro cop nas je lijepse bolje i kvalitetnije predstavio u svijetu nego sto nas su nas predstavile recimo barabe iz dinama u europi! nemogu vjerovat da mozete tako nesto reci o covjeku koji je cijeli zivot posvetio sportu koji je karizmatican, discipliniran (nije nikakav divljak) i koji vec godinama predstavlja hrvatsku na svim velikim boriliackim natjecanjima! omot71 i thnovos13 pokrijte se i budite tiho, i ne ostavljajte ovakve neumjesne komentare!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije