Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blažičko čeka sankcije

Ćosić: U šoku sam, ne znam što mu je to trebalo

'01.05.2010., Maksimirski stadion, Zagreb - Nogometna utakmica 28. kola Prve HNL izmedju domacina Dinama i Hajduka. Ivica Blazicko s pratnjom.  Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
26.09.2010.
u 21:35

Iako je otkaz jedna od varijanti, teško da će se HRT na to odlučiti, pogotovo jer je ostao bez Vele, B. Sušeca i Šapita.

Novinar sportske redakcije HRT-a Ivica Blažičko danas će biti sankcioniran zato što je komentirao dvije utakmice engleske lige na Sportklubu. Za vrijeme prijenosa su mu kompjutorski "obradili" glas, no prijevara je ipak otkrivena. Blažičko je rekao da je to radio kako bi mogao vraćati kredit za prijatelja kojemu je jamac.

– To što je napravio apsolutno je za svaku osudu, nedopustivo je raditi za konkurentsku kuću. A dodatni minus mu je to što je prije nekoliko dana lagao da nije komentirao te sporne utakmice – ističe predsjednik HND-a Zdenko Duka i dodaje:

– Dobije li otkaz, HND ga ne može profesionalno zaštititi jer uz takav prijestup za to nema baš nikakve osnove.

Blažičkov kolega iz redakcije Drago Ćosić za skandal je saznao tek jučer kada je otvorio novine.

– Jako sam iznenađen, zapravo šokiran. Ne znam što mu je to trebalo. U ugovoru jasno piše da ne smijemo raditi za druge medije, pa zaista ne znam kako si je Ivek zamislio da će to proći bez incidenta – rekao je Ćosić, koji smatra da će Blažičko za to sigurno snositi posljedice.

– U svakoj normalnoj TV kući za takve su prijestupe određene kazne. Tako je i na HRT-u.

Ćosić kaže da nikada takvo što ne bi napravio.

– Ako bih zbog kredita i bio u takvoj situaciji, konzultirao bih se sa svojim šefovima. Čudi me da iskusni novinar poput Blažička nije tako mislio i da nije procijenio da će mu ta odluka donijeti još veće probleme.

Urednik sportskog programa Bruno Kovačević potvrdio je da će danas donijeti odluku o mogućim sankcijama za Blažička. Iako je moguće da dobije i otkaz, teško je vjerovati da će se to dogoditi jer je Blažičko već dugi niz godina jedan od najboljih sportskih novinara na HTV-u. A sportska redakcija je nakon odlaska Bože Sušeca, Željka Vele i Marka Šapita na Arenu Sport ionako "tanka".

Predsjednik Hrvatskog Zbora sportskih novinara Jura Ozmec nije želio komentirati prijestup redakcijskoga kolege.

Komentara 15

HR
hrvatin
03:58 27.09.2010.

Tko je bez grijeha neka prvi baci kamen....Ok,covjek je pogrijesio,ali nije nikog ubio ni pokrao.Trebao mu je novac ali ga nije isao ukrasti nego zaraditi.Treba mu oprostiti ako prije nije grijesio i dati mu jos jednu prigodu.Blazicko je dobar komentator,a posto se ne radi o nikakvom kriminalu nego samo o prekrsaju treba mu oprostiti.

Avatar feudalac
feudalac
09:37 27.09.2010.

\"hrvatin\" ti si prava hrvatska budala! Trebao mu je novac? Pa kome ne treba novac? Blažičko je javna osoba i radi u javnoj ustanovi a evidentno je prekršio ugovor o radu i još je k tome lagao javnost. Otkaz odmah, pa da vidiš kako će drugi dobro paziti što i kako rade.

EU
EuroAzija
22:28 26.09.2010.

Zaboravih spomenuti, ovo je veliki trenutak za Karla Ledinskog, uspio je napisati čak više od uobičajene jedne, odnosno dvije rečenice. Bravo Karlo Ledinski. Bravo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije