Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba u europsko proljeće

City je Dinamov saveznik: Ovo je idealan scenarij za Modre

04.10.2019.
u 11:07

Dok se momčad iz Bergama bude pokušavala suprotstaviti Cityju (nadamo se da neće uspjeti nešto uzeti), Dinamo i Šahtar u svoje dvije međusobne uzastopne utakmice borit će se za ključne bodove.

Momčad Mercedes ove je sezone daleko ispred konkurencije u formuli 1, Hamilton naročito, a onda s njim i Botas daleko su od najvećeg konkurenta Ferrarija.

Preneseno na nogomet, na skupinu C Lige prvaka u kojoj je naš prvak Dinamo, Hamilton je – Manchester City. Ima najbolji motor (momčad), ima vjerojatno i najboljeg vozača (Guardiola) i do kraja igranja u skupini već debelo vodi. Iako su odigrana tek dva kola, jasno je da u ostale četiri utakmice City neće imati problema i prvi će proći ciljnom ravninom.

Ako gledamo na City kao da je Mercedes, da je u prvom startnom redu, onda bismo Dinamo i Šahtar mogli staviti u drugi startni red, u poziciju Ferrarija. Ni Dinamo ni Šahtar nisu savršeni, vidi se da im motor u borbi protiv Cityja nema dovoljno kilovata, da su daleko od te razine i da u utrci s engleskim, europskim i svjetskim velikanom nemaju nikakve šanse kao što do kraja ove sezone formule 1 vozači Ferrarija nemaju šanse dostići Hamiltona.

I dalje treba navijati za City

No zato će se Dinamo i Šahtar potući za to drugo mjesto, iako moraju biti oprezni da u toj utrci ne gube previše kako ih Atalanta ne bi nekako iznenadila, kao što u ovoj sezoni F1 zna iznenaditi netko izvan kruga dviju najboljih momčadi. Atalanta je s dva poraza u svojem debiju u Ligi prvaka u velikim problemima, kako ju je Dinamo dobio s 4:0 u Maksimiru, plavi bi u tim međusobnim susretima morali biti bolji, teško je pomisliti da bi Bjeličina momčad mogla izgubiti na San Siru s većom razlikom.

A Atalanta sad ima dvije utakmice s Manchester Cityjem i, bude li sve prema očekivanjima i dosad viđenom, nakon četiri kola lako bi mogla ostati na posljednjem mjestu skupine bez ijednog osvojenog boda.

Dok se momčad iz Bergama bude pokušavala suprotstaviti Cityju (nadamo se da neće uspjeti nešto uzeti), Dinamo i Šahtar u svoje dvije međusobne uzastopne utakmice borit će se za ključne bodove. U ovom su trenutku ukrajinski i hrvatski prvak na tri osvojena boda i svaki plijen u sljedeće dvije utakmice bit će ključan.

Idealan scenarij za Dinamo je, naravno, da ostvari dvije pobjede i tako bude siguran u prolaz, ali nije loš scenarij ni kad bi nakon te dvije utakmice imali osigurano treće mjesto u skupini pa da se u dva preostala kola (Atalanta na San Siru i City u Maksimiru) bori za drugo mjesto i nastavak u proljetnom dijelu Lige prvaka s europskim velikanima.

Šahtar ima i Darija Srnu

No istu ideju ima i Šahtar, a Bjelica je objektivno zaključio:

– To je veliki klub koji nije na razini Cityja, ali je za jednu razinu iznad nas.

Kod nas je omiljeno podcjenjivati suparnike, a Šahtar nikako nije za podcjenjivanje. Iako je ukrajinska liga slabija nego prije, treba uvažiti činjenicu da u devet kola Šahtar nije izgubio ni bod, da kijevski Dinamo koji mu je uvijek najveći konkurent već sada ima deset bodova manje.

U tom Šahtaru igra dosta ukrajinskih reprezentativaca, a ta reprezentacija vodeća je u svojoj skupini, ispred Portugala i Srbije, potonjoj su zabili pet komada. K tome, Šahtar je pun Brazilaca (Ismaily, Marlos, Taison, Alan Patrick, Moraes...), strašno je opasan ofenzivno. Osjetila je to i Atalanta u Milanu.

No i Atalanta je ofenzivno sjajna, prošle sezone zabila je najviše golova u talijanskom prvenstvu pa ju je Dinamo potpuno zaustavio, otupio je taj sjajni napadački dio, a onda ih u sredini i u napadu potpuno nadigrao.

No Šahtar je sad spreman na takav Dinamo, Šahtar ima i Darija Srnu koji će o Dinamu znati baš sve, ako već i sad ne zna. I zato će borba za drugo mjesto biti još kako teška za Zagrepčane.

Ključne riječi

Komentara 2

CR
croban1111
11:37 04.10.2019.

Dinamo je ponos Hrvatske.Naprjed plavi dečki.

Avatar babas
babas
15:37 04.10.2019.

Dinamo igra od odličnog do očajnog,od Varaždina do Lokomotive,od Atalante do Citija. Sve zavisi u kojoj će varijanti Dinamo nastupiti protiv Shaktara. Puno mladih igrača i velike oscilacije. Vjerijem da će u Zagrebu,odlično odigrati pred punim stadionom,ali gostovanje u Ukrajini me plaši.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije