Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka ITF-a

Čilić zbog pada na dopinškom testu suspendiran devet mjeseci!

Marin Čilić (1)
Reuters/Pixsell
16.09.2013.
u 18:38

Određena mu je suspenzija koja traje od 1. svibnja ove godine pa sve do 31. siječnja 2014.

Marin Čilić suspendiran je na devet mjeseci zbog uzimanja dopinga, odluka je Međunarodne teniske organizacije koja je ovog vikenda saslušala hrvatskog tenisača. ITF je ustvrdio da je Čilić prekršio pravilo iz članka 2.1. teniskog antidopinškog programa.

Zabranjena supstancija otkrivena mu je na dopinškom testu u Münchenu 2. svibnja, nakon njegova meča s Ivanom Dodigom (koji je Marin izgubio). Rezultate testa doznao je u Wimbledonu i zbog toga je, a ne zbog ozljede koljena, predao meč drugog kola protiv Francuza Kennyja de Scheppera. Nakon toga više nije nastupao (pa ga nije bilo ni u Umagu).

Podsjetimo, navodno je do svega došlo zbog zabune. Čilić je u Münchenu ostao bez glukoze, pa je nekoga iz kruga bliskih ljudi poslao da mu je kupi u ljekarni. Na pakiranju je stajalo posebno upozorenje za sportaše, ali Marin to nije pročitao. Uzimao je tu glukozu i to ga je stajalo pada na dopinškom testu.

Određena mu je suspenzija koja traje od 1. svibnja ove godine, pa sve do 31. siječnja 2014. Također, hrvatskom tenisaču oduzete su sve nagrade i svi bodovi koje je osvojio na turniru u Münchenu, ali i na svim turnirima na kojima je nastupio nakon toga.

U obrazloženju se navodi da je nezavisni sud ustvrdio da je Marin Čilić nenamjerno uzimao nedozvoljena sredstva, a to je utjecalo na blažu kaznu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije