Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naš prvi reket

Čilić: Mislim da će Borna Ćorić igrati Davisov kup

14.12.2017.
u 22:45

Ovo mi je bila prva sezona u kojoj sam krenuo iz top 10 i tako i završio. To je za mene velik uspjeh - kaže Marin

Marin Čilić došao je na press-konferenciju, pomalo uplašen, dati svoj rezime sezone i najaviti sljedeću.

Smireno i polako sjeo je, i umjesto reketa, u ruke uzeo mikrofon. Imao je razloga za zadovoljstvo jer godinu je završio među deset najboljih tenisača svijeta. Ispunio je tako oba cilja koja je najavio krajem 2016.

Nemam još novog trenera

– Ovo mi je bila prva sezona u kojoj sam krenuo iz top 10 i tako i završio. To je za mene velik uspjeh. Pronašao sam kontinuitet treninga i svega i sretan sam zbog toga – rekao je na početku šesti tenisač svijeta. A onda se morao osvrnuti na neizbježno... Naime, Marin je nakon 16 mjeseci prekinuo suradnju sa švedskim trenerom Jonasom Björkmanom. Čilić je pod njegovim vodstvom osvojio prve naslove na turnirima Masters 1000 i ATP 500 serije (oba u 2016. godini), a onda je u ovu sezonu krenuo klimavo. Na prvih sedam turnira ostvario je svega šest pobjeda, ispao u 2. kolu Australian Opena, a nije se proslavio ni na Indian Wellsu i Miamiju... No, onda je osvojio turnir u Istanbulu, jedini ove sezone, igrao je i finale Wimbledona, a krajem listopada popeo se do četvrtog mjesta na ATP ljestvici, što mu je bio najbolji renking u karijeri. Zaslužio je on sve to, a tim plasmanom ambicije su mu opravdano postale veće. Usprkos svemu, izgleda da je u 2018. godinu odlučio krenuti s nekim novim idejama i ljudima.

1/9

– Došlo je do razilaženja zbog obaveza. Pomogao mi je napredovati u mojoj igri i zahvalan sam mu, ali moram gledati naprijed, moram još napredovati. On se nije mogao prikloniti mojim obavezama, nismo bili na istoj valnoj duljini i to je jedini razlog zašto sam odlučio da prekinemo. Jonas je sjajan, priklonio se timu, ali ja želim da moj tim uvijek bude uz mene i pomaže mi u napretku – pojasnio je Marin koji novog trenera nije pronašao, ali ima ideju kakav bi trebao biti.

– O novom treneru nisam razmišljao i nisam napravio nikakve odluke. Ne žurim se s tim. Tu je Ivan Cinkuš s kojim sam već nekoliko godina i mislim da je on dobra karika u ekipi. Zadovoljan sam time koliko mi se može posvetiti, a i govori hrvatski, tu smo obojica, lakše sve odrađujemo. S druge strane, vjerujem da ću trebati još jednog trenera koji će mi donijeti svježinu i ključne savjete – pričao je sramežljivo Marin.

Veselim se Davisovom kupu

Gledao je u pod kada je odgovarao, a pogled bi povremeno dizao gore.

– Pripreme još uvijek traju. Idem u Indiju gdje ću igrati prije Australije, a drugi mjesec će biti nešto drukčiji. Igrat ću Davisov kup, a zatim slijedi zemljani dio sezone u Južnoj Americi. A čekaju najboljeg hrvatskog tenisača, osim standardnih i Davisov kup “obveze” za koje kaže kao će biti spreman.

– Za Davisov kup ću biti slobodan cijelu sezonu. Razgovarao sam i s izbornikom o tome. Mislim da prvo kolo neće biti jednostavno. Kanađani su dobra ekipa i to ne samo na papiru. Vjerujem i da će onda poslije ždrijeb biti lakši u sljedećim kolima – kaže Čilić.

No, Davisov kup i Kanađani trebali bi mu biti najmanji “problem” jer vratit će se sljedeće sezone veliki Novak Đoković i još neka elitna teniska imena koja će otežavati put ka vrhu.

– Nadam se da bi mogao doći do broja tri, ali sljedeće sezone vraćaju se i Đoković i Wawrinka, Murray, Nishikori, bit će teško.

Borna je igrao dobro, ali mora puno napredovati i učiti. Borna ima sjajan pristup, to ga izdvaja od svih tih mladih igrača, ima najbolju glavu. Možemo očekivati veliki napredak od njega. Mislim da će igrati na Davisovom kupu. Ne bih htio potvrđivati, niti govoriti umjesto nekoga, ali mislim da će Borna zaigrati. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije