Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVI MALI RAT

Cibona žestoko odgovorila Splitu: 'Ne iskazuju ni trunku poštovanja prema ustupcima'

Split: Utakmica HT Premijer Lige između KK Split i KK Cibona
Miroslav Lelas/PIXSELL
17.05.2021.
u 20:09

- Krajem prošle sezone sam bio najveći zagovornik i kroz razgovore s drugim klubovima, kao tada predsjedavajući, sam napravio sve da Split uđe u 1. ABA ligu bez ikakvih kvalifikacija.

Split je na službenim stranicama prozvao Cibonu i njene djelatnike zbog toga što, kako kažu, nisu htjeli pomaknuti termin odigravanja druge polufinalne utakmice. Iz Cibone su se zato osjetili dužnima iznijeti svoju stranu priče.

- Cibona je Splitu već izišla u susret kod odigravanja prve polufinalne utakmice koja se trebala odigrati u ponedjeljak, ali smo je na njihov zahtjev pomaknuli na utorak. ABA liga im je zatim izišla u susret i pomaknula termin treće utakmice sa Sparsima sa petka na četvrtak, kako bismo u petak mogli odigrati prvenstvo Hrvatske. Ni to nije bilo dovoljno pa su htjeli još jednom pomaknuti termin, na što više nismo pristali - navode iz Cibone i dodaju:

- Prema službenom dopisu koji je stigao od HKS-a, Cibona je već rezervirala autobus i hotel za gostovanje i na zamolbu Splita pomaknula sve na utorak i petak. Izlaskom u susret Splitu, Cibona je u nedjelju navečer održala neplanirani trening u Zagrebu na kojem se ozljedio Roko Prkačin i samim time sigurno neće nastupiti na prvoj polufinalnoj utakmici.

Iz redova hrvatskog košarkaškog velikana napominju da je Split sam kriv za situaciju.

- Žao nam je da im je za probleme u koje su se sami doveli po pitanju ostanka u ABA ligi kriva Cibona. Direktor Domagoj Čavlović je tu da radi za Cibonu, da štiti svog trenera i sportskog direktora, a ne da radi protiv njih u korist drugih klubova - tvrde, a na sve se nadovezuje i direktor Cibone Domagoj Čavlović:

- Krajem prošle sezone sam bio najveći zagovornik i kroz razgovore s drugim klubovima, kao tada predsjedavajući, sam napravio sve da Split uđe u 1. ABA ligu bez ikakvih kvalifikacija. Prema tome, mogu reći da sam zaslužniji od direktora Blaževića što su uopće ušli u elitni rang ABA lige. Ne sjećam se da su plakali kad su sa utakmice sa Zadrom u prvenstvu Hrvatske putovali cijelu noć do Beograda što je duplo duži put, i tamo igrali zadnju utakmicu ABA lige koja bi im značila ostanak da su pobijedili. Tad im nije smetalo da igraju sa Zadrom, a sad im ovo smeta.

Za kraj, navode iz redova aktualnog prvaka, način na koji su se iz Košarkaškog kluba Split obrušili na Cibonu ne sagledavajući pritom činjenice i ne iskazujući ni trunku poštovanja prema ustupcima koje smo im dosad iskazali, govori samo o kulturi ljudi koji u tom klubu donose odluke.

Komentara 4

LI
linkser2
08:18 18.05.2021.

Dečko je puno poletio..zaboravio je da je slučajno u Ciboni i da je slučajno bio predsjedavajući u ABI.. marioneta..a sada će uskoro kraj...gase se svjetla na obje pozornice

CR
Crash2422
20:29 17.05.2021.

Boli Cavlovica 0-5 protiv Splita i 1-5 protiv Zadra ove sezone..A da ne govorimo o tome da im je Zadar poklonia tu jednu pobjedu da ne ispadnu iz ABA lige..Sram vas moze bit!

VI
VinkoS
09:27 18.05.2021.

Bijednici pokrijte se po usima !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije