Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NLB LIGA

Cibona nadjačala Hemofarm, Zagreb izgubio u Novom Sadu

23.12.2008.
u 20:08

I dok je Cibona napravila novi korak prema Final Fouru, košarkaši Zagreba “učvrstili” su posljednje mjesto na ljestvici NLB lige. Cibona je u Draženovu domu, uz puno muke, pobijedila odličan Hemofarm (79:75), a mravi su u derbiju začelja igranome u Novom Sadu izgubili od Vojvodine (84:75).

Vraća li se Calloway?
Vukovi su večerašnjom pobjedom potvrdili “članstvo” u klubu četvorice prvoplasiranih, iz kojeg se ide na završni turnir četvorice.

Trener Perasović na lukav je način motivirao svoje Amerikance. Obećao im je da će ih, ako Cibona pobijedi, pustiti kući za božićne blagdane. Na koncu je Peras svoje obećanje i održao:
– U SAD ne odlaze sva trojica. Jedan je želio ostati.

Nije nam trebalo puno da pogodimo tko je to?
– Ostaje Marshall. Ne možemo ga prisiliti da ode. Izrazio je želju da ostane u Zagrebu.

Homan i Calloway putuju sutra i imaju obvezu vratiti se 27. prosinca. I dok smo za Homana nekako uvjereni da ćemo ga ponovo vidjeti, za Callowaya to ne možemo tvrditi, jer čovjek je već jednom, zbog neisplaćenih rata, zbrisao preko Atlantika. Hoće li se vratiti u momčad, najbolje zasigurno znaju direktor Miličević i predsjednik Jelušić.

Zagreb sam na dnu
I bez prvog centra Vukosavljevića momčad Hemofarma demonstrirala je čime je to zaslužila trenutačno treće mjesto u ligi. Da u posljednjoj četvrtini nisu promašili pet otvorenih trica, vjerojatno bi otišli kući pjevajući.

– Uh, iščupali smo ovo nekako. Nismo igrali obranu na našoj razini jer smo, bez ozlijeđenih Trohe i Longina, imali manje igrača u rotaciji pa ih nismo mogli lomiti energijom – priznao je Davor Kus.

Statistički su dva najbolja cibosa večeras bila Rozić i Prkačin, koji je eksplodirao s 11 koševa u trećoj četvrtini. Kod zagrebaša, koji su bez Vladovića i Dundovića izgubili vrlo važnu utakmicu, najviše je pružio centar Žorić te Tomić, ali samo u drugom poluvremenu. Budu li na koncu posljednji, zagrebaši neće moći igrati sljedeću NLB ligu čak ni da postanu prvaci Hrvatske.

– Nekim našim navijačima želim poručiti da su igrači Zagreba skup profesionalaca koji se ne bave politikom – komentirao je ponašanje na tribinama trener domaćina Minić.

Predvođen Bugarinom Ivanovim (24 koša) Zadar je večeras u Splitu pobijedio žute i zadržao zaostatak za Cibonom od samo jedne pobjede. A to će moći nadoknaditi već 3. siječnja kada cibosi gostuju u Zadru. Poredak nakon 14. kola: 1. Partizan 13-1, 2. C. zvezda 12-2, 3. Hemofarm 11-3, 4. Cibona 10-4, Zadar 9-5....10. Split 5-9...14. Zagreb 2-12.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije