Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 200
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
susret s makedoncima

Čedo Janevski: Modrić je svjetska klasa i sigurno je spreman

'06.09.2012., Zagreb - Dolazak makedonske nogometne reprezentacije u Zracnu luku Zagreb. Cedo Janevski.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
'Marko Prpic/PIXSELL'
06.09.2012.
u 23:15

– Boravak u Zagrebu uvijek mi je bio užitak. Sjećam se dobro Univerzijade '98., kada sam se družio s Munjakovićem i Deverićem, a Butinu znam iz dana u Bruggeu, kasnije smo skupa bili i u Olympiacosu...

Izbornik Makedonaca Čedo Janevski u hotelu Esplanade popio je kavu s prijateljem Tomislavom Butinom.

– Boravak u Zagrebu uvijek mi je bio užitak. Sjećam se dobro Univerzijade '87., kada sam se družio s Munjakovićem i Deverićem, a Butinu znam iz dana u Bruggeu, kasnije smo skupa bili i u Olympiacosu. Također, znam dobro i Branka Karačića – pričao je dobro raspoloženi Janevski, nekada i trener Crvene zvezde.

Mjesečno 7000 eura

Čim je nedavno imenovan za izbornika, preselio se iz Belgije u Skoplje, gdje radi za 7000 eura mjesečno. Nije želio da ga prozivaju da vodi reprezentaciju na daljinu, kao donedavno Toshack iz Barcelone...

Odgovara li vam što Luka Modrić nije u natjecateljskom ritmu? pitamo Janevskog.

– Pa Modrić je igrač svjetske klase, zar mislite da je on u dva-tri tjedna, koliko nije bio u punom treningu, zaboravio igrati nogomet!? Ma, Luka je sigurno spreman, sigurno je intenzivno radio na snazi i prije nego je došao u Real – kaže Čedo.

Oni koji ga bolje poznaju kažu kako nije trener bunkeraš. Primjerice, Tomo Butina.

– Dok sam bio u Bruggeu, on je bio trener mlade momčadi, a u Olympiacosu pomoćni trener. Preferira nizozemski stil igre, ofenzivno, od noge do noge. Naravno, sve ovisi kakve igrače ima. Inače, sada uopće nismo razgovarali o nogometu, nego sasvim o privatnim stvarima, bilo je to zaista prijateljsko druženje – kaže Butina.

Vratimo se Janevskom: što vam je pokazala utakmica Hrvatska – Švicarska?

– Nove ideje novoga izbornika. Bila je prijateljska utakmica, koja je Štimcu otkrila mnoge stvari. Mene taj rezultat neće zavarati, nemam iluzija da će Hrvatska opet biti tako ranjiva – dodao je Janevski.

Pobjede Ćire i Bilića

Najveća je zvijezda Makedonaca napadač Napolija Goran Pandev (29), vrijedan 11 milijuna eura.

– Hrvatska je u ovoj utakmici favorit, a mi imamo momčad koja se može dobro suprotstaviti i napraviti dobar rezultat. Za nas bi remi bio odličan – kazao je Pandev, čiji je brat Saško (25) nekada igrao u Dinamu.

Otkad je otišao iz Maksimira, promijenio je niz klubova – zaprešićki Inter, Međimurje, Rabotnički, Horizont Turnovo, azerbajdžanski Murghan, a od siječnja ove godine član je makedonskog prvoligaša Renove. Makedonci nam u dvije dosadašnje kvalifikacijske utakmice u Zagrebu nisu uzeli ni bod. Miroslav Blažević ih je 14. listopada 1998. pobijedio 3:2, a Slaven Bilić sa 2:1 u kvalifikacijama za EP, igralo se 24. ožujka 2007. godine.

Komentara 5

SE
serđo
17:47 07.09.2012.

bio je trener zvedze? pa to je siguran znak da se radi o propalitetu koji se vucara posvudam haha. jedinica ko kuća.

OB
-obrisani-
23:32 06.09.2012.

Miroslav Blažević ih je 14. listopada 1998. pobijedio 3:2, a Slaven Bilić sa 2:1 u kvalifikacijama za EP, igralo se 24. ožujka 2007. godine. >>>> To svakako nisu dobri rezultati sa 75-om repkom.Nasa se reprezentacija uvijek muci protiv bunkera.

Avatar Noob-Saibot
Noob-Saibot
23:51 06.09.2012.

I minimalna pobjeda je dobar rezultat, pa bilo 1:0, 2:1, 3:2...itd. Samo neki misle da bi trebali zgaziti Makedonce sa 5:0, malo morgen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije