Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pogled

Cedevitin veliki trijumf na 'Bernabeu'

Cedevita
Sanjin Strukić/PIXSELL
07.11.2014.
u 13:34

Cedevita je čisti eksces u HR-sportu – klub ima dugoročne ciljeve, drži se realnog budžeta, plaća igrače (zamislite!), orijentiran je na hrvatske snage, brine o mladima, sagradili su i trening-centar...

Dinamo je pobijedio Reala na Bernabeu. Bez brige, takvu izmišljotinu nije u stanju izmisliti ni mašinerija laži iz Maksimira. Naš košarkaški prvak uradio je baš to istu večer kad je Mamićev Dinamo opet ponižen i ogoljen do kostiju. Cedevita je skinula kralja, prvaka Europe Makabija u njegovu hramu, u izraelskom 'Bernabeu', kultnoj dvorani Yad Elijahu (sada Nokia Areni). A Makabi je ponos Izraela, simbol moći i uspjeha šesterokrake zvijezde.

Rijetko, ili nikad na parketu u Tel Avivu, nisu slavili ni Cibona s Draženom i Jugoplastika s Kukočem. Ponosi koji su, kao i gotovo sve ostalo, devastirani u Hrvatskoj otkad imamo svoju državu. A peterostruki europski prvak Makabi 'traje vječno', baš su splitski žuti do prvog euro-naslova došli preko telavivskih žutih prije 25 godina. Cedevita je sad napravila 'nemoguće' tek u 10. godini postojanja otkako je Tedeschijev Atlantic uplovio među obruče. I da nije bile te odluke, košarka bi u Hrvatskoj možda već bila eutanazirana, kao što gasnu centri na obali... Sve je u Cedevitinoj kratkoj povijesti zapravo čudo – odigrala je već i Final Four Europskog kupa, a baš u Tel Avivu i prvi finale ABA lige.

Prije dvije godine u Euroligi upisala je trijumf nad Žalgirisom. Partizanu, još jednom bivšem prvaku Europe, plasman u Euroligu oteli su usred Beograda, a nedavno su ga razbili s +20 koševa razlike. Cedevita je čisti eksces u HR-sportu – klub ima dugoročne ciljeve, drži se realnog budžeta, plaća igrače (zamislite!), orijentiran je na hrvatske snage, brine o mladima, sagradili su i trening-centar... Pobjeda u Tel Avivu govori da se takav predani rad isplati i to je Cedevitina najveća pobjeda. Za razliku od iluzije koja odzvanja Maksimirom, Poljudom, ma cijelom Hrvatskom.

>>Slomila ih Cedevita: Pogledajte reakcije utučenih igrača Makabija u svlačionici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije