Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNICAJA SLAVILA 82:73

Cedevita unatoč dobroj igri u Malagi doživjela peti euroligaški poraz

31.10.2014., KC Drazen Petrovic, Zagreb - Euroliga, 03. kolo, KK Cedevita - PBK CSKA Moskva. Kyle Hinse, Miro Bilan. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
21.11.2014.
u 22:46

Svog bivšeg trenera Jasmina Repešu domaćini su dočekali pljeskom, a svog bivšeg igrača Veljak Mršića (Repešina pomoćnika) ovacijama nakon prigodnog hommagea na velikom semaforu.

Premda su igrali puno bolje no protiv istog suparnika u Zagrebu, košarkaši Cedevite su i po drugi put ove sezone izgubili od Unicaje. Nažalost, zahvaljujući nekim ishitrenim šutevima i propustima u obrani, nisu se izborili za neizvjesnu završnicu pa su domaćini slavili sa 82:73.

Sve je sinoć počelo dobrodošlicom dvojici zagrebačkih gostiju. Svog bivšeg trenera Jasmina Repešu domaćini su dočekali pljeskom, a svog bivšeg igrača Veljak Mršića (Repešina pomoćnika) ovacijama nakon prigodnog hommagea na velikom semaforu.

Nakon toga, navijački su se prvi čuli, Cedevitini kibici. Njih 60-tak, predvođeno petoricom vjernih Fakina, dali su domaćoj publici do znanja da su i oni tu. Da imaju euroligašku kvalitetu u početku su pokazali Ukić i Bilan, najzaslužniji za to što su Zagrepčani dobili prvu četvrtinu (23:22). Ukić je za prvih 12 minuta zabio 13 koševa, no onda su ga domaćini počeli dodatno pritiskati pa je u završnici izgubio dvije lopte.

Zahvaljujući razigranom Amerikancu Toolsonu (19 koševa), na odmor se otišlo sa prednošću domaćina (44:41) koja je mogla biti i veća da se u završnici prvog dijela nije istaknuo mladi Arapović sa pet koševa. Zapravo, zeleni uopće ne bi bili u prednosti da nisu imali "poseban tretman" kod sudaca pa se na odmor otišlo s omjerom prekršaja 6-13 što baš i nije logično ako se zna da je Unicaja naglašeno agresivna momčad. No, s obzirom da su u prošlom kolu bili jako ljuti na suđenje, domaćini su od tog pritiska na Euroligu profitirali. Utakmicu je gledao i šef sudaca Kostas Rigas koji je delegirao dva nepoznata sunarodnjaka (Grka) i jednog Poljaka pa je to bila klasična "domaćica"

- Oni su agresivan sastav, a u prvom dijelu su imali šest prekršaja i tome ne treba ništa dodavati - ustvrdio je najbolji Cedevitin pojedinac Miro Bilan  (21 koš, 6 napadačkih skokova).

Početkom drugog poluvremena Suarez je triput umakao Cedevitinoj obrani za dvije svoje i jednu Toolsonovu tricu pa je Unicaja povela sa 55:49. Srećom, Ukić i Bilan nastavili su igrati dobro pa je i krajem treće četvrtine Cedevita bila u rezultatskom priključku. Nažalost, Zagrepčani su u završnici posustali.

- Nismo iskoristili priliku jer nismo uspjeli iskontrolirati obrambeni skok. Teško možete u gostima do pobjede ako dozvolite domaćinu 18 skokova u napadu. Osim toga na kraju nas je sustigao i umor zbog kraće rotacije, nedostajao nam je Bilan, pa smo imali i dribling više, i isforsiranih šuteva, a i tri četiri ničije lopte pripale su suparniku - ustvrdio je Jasmin Repeša, Cedevitin trener koji se odmah sinoć okrenuo ponedjeljku i derbiju ABA lige protiv Crvene zvezde.

I on je nešto rekao o suđenju:

- Ono za što su u prošlom kolu od našeg suca Radovića dobili pet tehničkih, a to je glumljenje prekršaja, danas suci nisu kažnjavali.

Za još jedno gostujuće iznenađenje Cedeviti je nedostajalo i više preciznosti u šutu. Sokolovi su pucali trice 5-26, a to je samo 19 posto, premalo za nešto više od časnog poraza od devet razlike.

>> Jasmin Repeša: Prvi ću pomoći ako je dostupan netko bolji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije