Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez Babića i Žorića

Cedevita pala kod Mega Leksa, slijedi velika borba za vodeće pozicije

Cedevita - Budućnost
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
31.01.2016.
u 21:30

Jacob Pullen je sa 25 koševa bio najefikasniji kod Cedevite, dok je Luwawu-Cabarrot ubacio 18 za Mega Leks.

Nakon što je Cibona danas nešto ranije pobijedila Sutjesku, druga zagrebačka momčad u ABA ligi, Cedevita, nije bila jednako uspješna. Hrvatski prvak pobijeđen je na gostovanju kod Mega Leksa u susretu 22. kola igranog u Sremskoj Mitrovici (100:93 - 17:24, 30:22, 25:23, 28:24).

Momčad Veljka Mršića dobro je počela susret pa joj je priprala prva četvrtina. A najveću prednost imali su igrači Cedevite u drugoj četvrtini - 10 razlike kod 22:32.

No, žestok ritam utakmica i teško gostovanje koje su Zagrepčani u četvrtak imali u Istanbulu kod Fenerbahčea tako su ostavili traga i Cedevita, koja je večeras igrala bez Luke Babića i Luke Žorića, će se do kraja osnovnog dijela sezone morati žestoko boriti za prednost domaćeg terena u polufinalnoj seriji doigravanja.

Kad je Jacob Pullen na 5:11 min. do kraja utakmice pogodio tricu, Zagrepčani su bili na minimalnom zaostatku 84:83, a trener Mega Leksa Dejan Milojević pozvao je minutu odmora. Na -1 Cedevita je bila i kod rezultata 86:85, no Timothe Luwawu-Cabarrot nakon toga je zabio u jednoj kontri i pritom dobio i dodatno slobodno bacanje. Gostujuća klupa bila je pritom uvjerena da se radi o prekršaju u napadu, no suci su na taj protest dosudili tehničku, nakon čega je Luwawu-Cabarrot pogodio još dva bacanja za 90:85.

Nešto kasnije Jaramaz je to s još dva slobodna bacanja povećao na 92:85, a kad je Pullen izgubio loptu, Luwawu-Cabarrot u kontri je poentirao za 94:85.

Ta serija 8:0, s kojom su domaćini sa 86:85 otišli na 94:85 naposljetku se pokazala ključnom, a gosti u završnici nisu uspjeli povezati nekoliko uspješnih napada kako bi došli u priliku za preokret.

Jacob Pullen je sa 25 koševa bio najefikasniji kod Cedevite, dok je Luwawu-Cabarrot ubacio 18 za Mega Leks.

>>Važna pobjeda Cibone: Žižić i Florence gurnuli Sutjesku u ponor

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Komentara 4

ZE
zeczec
22:10 31.01.2016.

mi smo jedna mlada ekipa.veceras ova ofucana alibi recenica ne prolazi.klinci nabili stotku.miljama smo iza srpske kosarkaske struke i stvaranja igrača.zato treba imati j... i znanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije