Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI TRENER HAJDUKA

Carrillova prva želja je da se iz Izraela vrati Trebotić

Hajduk
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/7
10.01.2017.
u 20:02

Hajdukov prvi izbor je dolazak Dinka Trebotića, bivšeg kreatora igre “bijelih”, koji nije sretan u Izraelu. A Trebotić je želja i trenera Joana Carrilla, koji ga je trenirao u Videotonu. Službenih kontakata još nije bilo, ali neslužbeno se već zna da je Trebotić kontaktiran

Nije mlađahni Hajdukov predsjednik Ivan Kos dvojio ni trenutka, igračima je u facu kazao “nezadovoljni smo trenutačnim stanjem na tablici, želimo više”. Ponovio je to i u službenom obraćanju javnosti, nikada četvrta pozicija ne može zadovoljiti Hajduk. Božićne i novogodišnje blagdane predsjednik bijelih većinom je proveo u Osijeku, u Slavoniji je bilo “rezanja ukoso”.

– Bez toga se ne može, kulen i ostalo – kazao je Kos.

Hajduk je ostao bez kapetana Lovre Kalinića, koji je otišao u Gent u transferu od kojeg je Hajduk dobio 2,2 milijuna eura.

– Prijelazni rok je tek počeo, bit će promjena. Rezultatski imperativ je pred nama, moramo pobjeđivati iz utakmice u utakmicu – rekao je Kos.

Imamo dobre golmane

Na njegove riječi nadovezao se sportski direktor Mario Branco.

– Financijski smo dobro prošli s Lovrom, ali žalimo što smo ostali bez važnog igrača – kaže Branco.

Neće Hajduk imati ništa protiv ponuda za još kojeg igrača, prodaja bi dobro došla blagajni “bijelih”.

– Iskreno, nemamo službenih ponuda za nekog od naših igrača. Špekulacija ima – rekao je Branco.

Naravno, u Hajduku gledaju prema Firenci, čekaju što će odlučiti Nikola Kalinić i hoće li prihvatiti čudesnu ponudu iz Kine. Ako se realizira taj transfer, koji bi mogao doći do 50 milijuna eura odštete, Hajduku bi pripalo milijun i pol eura.

– Bilo bi lijepo da se to realizira, taj mali kolačić od cijelog transfera nama bi puno značio. Ne bih sada o tome koliki je to iznos, znat ćemo to kad se bude točno znala kolika je ponuda – kaže Kos.

Kos i Branco ne planiraju neke velike promjene u igračkom kadru, uz Kalinića otišli su Maganto i Marko Pejić, iz Sesveta je stigao ljevonogi stoper Petar Bosančić, koji je ondje bio na posudbi.

– Neće biti puno promjena, na ljeto smo napravili glavni posao – kazao je Kos.

Hajdukov prvi izbor je dolazak Dinka Trebotića, bivšeg kreatora igre “bijelih”, koji nije sretan u Izraelu. A Trebotić je želja i trenera Joana Carrilla, koji ga je trenirao u Videotonu. Službenih kontakata još nije bilo, ali neslužbeno se već zna da je Trebotić kontaktiran.

Ostalo je još samo da ga nazove Branco i kaže “spremi torbe”. Za nasljednika Lovre Kalinića u Hajduku se ne brinu, za poziciju prvog vratara borit će se Dante Stipica, Ivo Grbić i Marin Ljubić.

– Ne bojimo se vratarskih pozicija, imamo tri vratara i sigurno ćemo iznjedriti novog Kalinića – rekao je Kos.

Trenutačno najveći Hajdukov problem je status Francka Ohandze. On je bio na prozivci, trenira, ali poznata je priča o tome da Ohandza ne želi produljiti ugovor. Između njega i Hajduka svojevrsna je pat-pozicija, Ohandza je nezadovoljan onim što mu je klub ponudio, a Kos i Branco nemaju namjeru podizati iznose. Nisu se htjeli izletjeti i reći da Ohandza neće na turski dio priprema koji je na rasporedu 24. siječnja.

– Njegov status ćemo riješiti do odlaska u Tursku – kazao je Kos, a Branco nije isključio mogućnost njegove prodaje s tim da je teško vjerovati da će stići ponuda za igrača, koji je slobodan u lipnju.

A Turska i tamošnja situacija? Mnogi otkazuju odlazak u zemlju u kojoj su teroristički napadi postali dio svakodnevice.

U Antalyji je sigurno

– Tamo gdje idemo, u Antalyu, sigurno je. A imat ćemo samo kratko zaustavljanje u Istanbulu – pojasnio je Branco.

Pitanje je i tko će ponijeti kapetansku traku na prvim utakmicama. Otišao je kapetan, kao njegovi nasljednici kandidati su Zoran Nižić i Nikola Vlašić.

– Bit će to odluka trenera i sportske komisije – rekao je Kos ostavivši otvoreno pitanje novog kapetana “bijelih”.

Na prvoj prozivci nije bilo reprezentativaca Juranovića i Tudora te Jeffersona, koji je još u Brazilu.

– Ima obiteljskih problema, priključit će nam se za nekoliko dana – zaključio je Branco.

Trener Joan Carrillo sve je mirno promatrao sa strane, još odavno kazao je da nije tip od velikih riječi.

– Idemo na trening, idemo pobjeđivati, imamo vremena za rad i ništa više – kazao je Carrillo i poveo 31 igrača na trening.

Valja napomenuti da je pripreme s Hajdukom započeo i Marko Bencun, jedan od najnesretnijih igrača u bližoj povijesti Hajduka. Tog talentiranog mladića ozljede stalno vraćaju natrag, ali on je uporan... Evo ga još jednom na sceni.

Komentara 4

JU
Jure7
20:49 10.01.2017.

Ovaj ce ispast gori od Pusnika.... Jos ce vratiti Ticinovica, Grgurovica..... Daj covice vidi sta valja u drugoj momcadi, kupi dva igraca da valjaju i naprid..... a ne vracati bivse multitalente.....

DU
Deleted user
21:05 10.01.2017.

A Senijad Ibričić? Ili onaj sinjski dijamant? Zaboravio sam kak se zove i gdje igra.

MA
magnum2013
15:15 12.01.2017.

Moja je prva želja da se iz lige izbace svi koji ne plačaju svoje račune, dužni su, a opet im se dozvoljava da opstanu. Nadam se da će UEFA nastaviti sa praksom da se iz EU natjecanja izbace prevaranti i dužnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije