Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ponovno u cavsima

Businessman James osim šampiona želi biti i heroj

'Miami Heat player LeBron James reacts during a celebration of the Heat\'s 2013 NBA basketball championship at the American Airlines Arena in Miami, Florida June 24, 2013.  REUTERS/Joe Skipper   (UNIT
Foto: 'JOE SKIPPER'
13.07.2014.
u 08:00

- Uvijek sam znao da ću se jednom vratiti u Cleveland i tamo završiti karijeru. Samo nisam znao kad - rekao je LeBron.

Vijest je pukla kao iz vedra neba – već tada najbolji igrač NBA lige objavio je 2010. da će iskoristiti svoje pravo i kao slobodan igrač napustiti Cleveland Cavalierse. On i Chris Bosh pridružit će se Dwayneu Wadeu u Miamiju. LeBron je, kako je naglasio, želio priliku da osvoji naslov.

Reakcije su bile gotovo brutalne. Navijači su javno spaljivali njegove dresove, vlasnik kluba Dan Gilbert napisao je pismo javnosti nazivajući Jamesa izdajicom i drugim prigodnim "epitetima". Pukla je vijest da LeBron odlazi jer je otkrio ljubavnu aferu svoje majke i suigrača mu Delontea Westa pa je stoga nakon sjajne treće utakmice protiv Celticsa u doigravanju u četvrtoj izgledao potpuno nezainteresirano.

Četiri godine, četiri finala i dva trofeja kasnije LeBron je u petak u razgovoru s novinarom Sports Illustrateda objavio: "Vraćam se kući!" I dodao: "Uvijek sam znao da ću se jednom vratiti u Cleveland i tamo završiti karijeru. Samo nisam znao kad. Gledao sam i druge momčadi, ali nisam bio spreman napustiti Miami da bih otišao bilo kamo osim u Cleveland. Što bih dulje razmišljao o tome, više mi se to činilo pravim rješenjem." I sad ono zanimljivo.

Očito je da se o povratku dugo razgovaralo, Cavsi su oslobodili 20,66 milijuna dolara u salary capu, onoliko koliko 11-godišnji veteran smije dobiti, LeBron je došao u NBA izravno iz srednje škole. Međutim, bolji poznavatelji kažu da je Gilbert LeBronu vjerojatno dao i udio u klubu, nakon što prestane igrati, jasno. Osim što je odličan u košarci, LeBron je tek neznatno slabiji u novcu iako nikada nije bio najbolje plaćen igrač svoje momčadi, a kamoli lige. Dioničar je Liverpoola, dionice je dobio kao dio marketinškog ugovora s vlasnikom, Fenway Sports Groupom.

S Beckhamom otvara novu MLS franšizu jer Beckham je može dobiti za mizernih 25 milijuna dolara. Liverpool sada vrijedi puno više, a nesporno je da će vrijednost Beckhamova kluba samo rasti. Objavio je prije osam mjeseci fotografiju s večere u društvu Carlosa Slima. A onda je tu i čisto košarkaški aspekt. Gledano bez svojih zvijezda, Miami danas nije ništa slabiji od Clevelanda, samo su u prosjeku mlađa ekipa.

Također, Istočna je konferencija dosta slabija od Zapadne, znači trebalo bi biti lakše doći do finala. I ono najvažnije, sve i da je osvojio još koji prsten s Miamijem, to ne bi puno promijenilo u LeBronovu životopisu. No, ako bi ga osvojio s Clevelandom koji naslov nije osvojio nikada, a od ostalih profesionalnih momčadi napravili su to samo bejzbolaši Cleveland Indiansa, bio bi istinski heroj na samo za ovu nego i za mnoge generacije nakon njega.

>> Navijači palili dresove LeBrona Jamesa, a Snoop Dogg ga ismijao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije