Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ Zahtjevi za ulaznice za SP nevjerojatno su brojni, a ulaznica je premalo

Bubanj će odlučiti tko će moći kupiti ulaznice za SP

spo-navijaci.jpg
import
06.12.2005.
u 15:55

ZAGREB - Svi koji žele na Svjetsko prvenstvo u Njemačku ne bi trebali imati baš velike nade da će za neku od utakmica naše reprezentacije kupiti ulaznicu. Naime, situacija glede kupnje ulaznica ne da je loša već je dramatično loša, i samo će najsretniji imati čast izdvojiti novac, kupiti ulaznicu i na kraju uživo gledati Kranjčarovu momčad na skupu najboljih reprezentacija svijeta.

Premalo 2700 ulaznica
Bude li Hrvatska igrala na manjim stadionima u Njemačkoj (Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Hannover, Kaiserslautern, Köln, Nürnberg) našim navijačima bit će namijenjeno samo oko 2700 ulaznica. Puno premalo!
- Zahtjeva za ulaznice je mnogo, a ulaznica je doista malo i bit će velikih teškoća - svjestan je muke koja čeka HNS zbog ulaznica glavni tajnik saveza Zorislav Srebrić.

Nema ni na crno
Bit će raznih ograničenja pri kupnji ulaznica, ali i nakon što pojedinac nabavi taj već sada zlata vrijedan papirić, mora biti spreman na dodatne kontrole.
- Već pri prodaji ulaznica bit će povećana sigurnost, organizatori žele znati gdje pojedinac sjedi na stadionu. Usto, bit će povećana kontrola gledatelja i prije stadiona. Osoba koja ima ulaznicu mora biti na popisu za tu utakmicu, jer sama ulaznica neće biti dovoljna - prisnažio je Srebrić.
To bi moglo značiti da ulaznica na crno neće biti, jer su ulaznice vezane isključivo uz ime.
HNS prvo izvješće o prodaji ulaznica mora predati 9. siječnja. Idući rokovi neće ni biti važni, jer 9. siječnja bit će prodane sve ulaznice.

Deset milijuna želja
Jagma za ulaznicama nije samo problem Hrvatske, iste teškoće imaju svi nacionalni savezi, kao i organizator SP-a. Uostalom, u prodaji je 2,7 milijuna ulaznica, a zahtjeva za njima je čak deset milijuna.
Brojna će delegacija HNS-a na ždrijeb 9. siječnja u Leipzig. Mora biti brojna, jer su za taj dan predviđeni brojni strukovni (obvezni) sastanci, pa će u Leipzig predsjednik HNS-a Vlatko Marković i dopredsjednici Vlado Zec i Damir Vrbanović, glavni tajnik Zorislav Srebrić, liječnik Zoran Bahtijarević, glasnogovornik Ivan Rotim i povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk.
Nakon Leipziga, dio će te delegacije u posjet kampu u kojem će biti smještena naša reprezentacija (zacijelo Velen).


Plasman neće biti dovoljan

Od Nove godine počinje teći rok za prijave i dostavu dokumenata za licenciranje klubova Prve lige i nove, jedinstvene Druge lige. Rezulati, odnosno plasman klubova neće biti dovoljan, svi će klubovi morati ispuniti zahtjeve iz Pravilnika o licenciranju. Mnogima će financijski zahtjevi biti velika prepreka, nekima stadioni. Pa je upitno, primjerice, hoće li Pula moći igrati u svom gradu ili će morati potražiti drugi grad s odgovarajućim stadionom. Problema će biti mnogo i ne počnu li ih klubovi odmah rješavati teško će u sezoni 2006./2007. igrati u Prvoj ili Drugoj ligi. (rj)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije