Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donijela odluku

Brnjac: 'Vlada za organizaciju velikih sportskih manifestacija osigurala gotovo 6 milijuna eura'

Zagreb: Izjave ministara nakon sjednice Vlade
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
04.07.2023.
u 20:23

Temeljem provedenog natječaja Ministarstvo će sufinancirati čitav niz natjecanja među kojima se ističu ATP turnir Croatia Open u Umagu , Svjetski veslački kup Zagreb 2023 i WTA Makarska Open

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je Odluku o sufinanciranju organizacije velikih sportskih manifestacija u 2023. godini. Temeljem nje dodjeljuju se sredstva za organizaciju 20 velikih sportskih manifestacija u iznosu preko 1.9 milijuna eura. Odluka je donesena temeljem provedenog natječaja.

„Uz kontinuiran rast izdvajanja za sustav sporta, Vlada je povećala i financijska sredstva za organizaciju velikih sportskih manifestacija te je u ovoj godini ukupno za tu namjenu osigurano gotovo 6 milijuna eura. Veseli me što ćemo putem ovog natječaja sufinancirati održavanje niza velikih sportskih događaja, koji će doprinijeti još boljoj promociji Hrvatske u svijetu, ali i popularizaciji sporta te razvoju sportskog turizma", rekla je ministrica Brnjac.

GALERIJA Hrvatska izgubila u finalu Lige nacija: Trofej otišao u Španjolsku

Zagreb: Izjave ministara nakon sjednice Vlade
1/59

"U posljednjih sedam godina s 25 milijuna eura podržali smo više od stotinu manifestacija, među kojima je velik broj svjetskih i europskih prvenstava, ali i mnoštvo prestižnih međunarodnih turnira i natjecanja po kojima je Hrvatska već prepoznatljiva diljem svijeta i koji nas pozicioniraju kao vrhunsku sportsku destinaciju“, zaključila je.

Temeljem provedenog natječaja Ministarstvo će sufinancirati čitav niz natjecanja među kojima se ističu ATP turnir - Croatia Open Umag, Svjetski veslački kup I. – Zagreb 2023 i WTA Makarska Open. Na popisu su i sljedeća natjecanja:

VEZANI ČLANCI:

WACT Zagreb 2022. - Boris Hanžeković memorijal i memorijal Ivana Ivančića, Europsko prvenstvo u gađanju letećih meta 2023., European Jiu-Jitsu Championship 2023., DOBRO World Cup Osijek 2023., IJF Judo Grand Prix Zagreb 2023., Svjetsko prvenstvo u kuglanju – Varaždin 2023., Svjetsko juniorsko prvenstvo za odbojkašice, Croatia tennis pro tournaments 2023., Svjetski kup u vaterpolu, Santa Domenica Spartan Trifecta Weekend, Dubrovnik Spartan Trail, Europsko sveučilišno prvenstvo u futsalu – Split 2023., Grand Prix Zagreb Open, Super United Croatian Grand Chess Tour, 27. Sportske igre mladih 2023., Plava Laguna IRONMAN 70.3 Poreč Istria-Croatia, Pro 3x3 tour 2023. 

VEZANI ČLANCI:

Osim navedenih, već su osigurana sredstva za održavanje Svjetskog prvenstva u reliju u koje je uloženo milijun eura, Europskog prvenstva u hrvanju u kojeg je uloženo 600 tisuća eura, biciklističke utrke Cro Race u koju je uloženo 713 tisuća eura, Europskog prvenstva u judu 2024. za kojeg je osigurano milijun eura te Europskog prvenstva u kajak-kanuu s 300 tisuća eura.

VIDEO Bišćan: 'Teško je zamisliti da ćemo morati bez Ivanušeca i Livakovića'

Komentara 1

K3
Krešimir_3007
05:09 05.07.2023.

Uvijek smo bili dobri domaćini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije