Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNE VIJESTI

Umro bivši hrvatski nogometaš (52). Tragedija se dogodila pred očima supruge, nisu ga mogli spasiti

NK Sava Strmec
04.07.2023.
u 10:51

Nakon teške prometne nesreće preminuo je Darijo Franceković, ozljede su bile kobne, a liječnička ekipa nije ga mogla spasiti

Tragične vijesti potresle su okolicu Samobora nakon objave da je nakon teške nesreće za vrijeme odmora u Brodu na Kupi preminuo 52-godišnji Darijo Franceković, lokalna nogometna legenda koja je najveći trag ostavila u NK Savi iz Strmca, istočno od Samobora. Još od djetinjstva vezan je uz klub u igračkoj ulozi, Franceković je igrao i nakon što je napunio 50 godina u veteranskoj konkurenciji. 

Također, bio je i dugogodišnji sponzor kluba iz Strmca, a tužne vijesti stigle su nakon što je Franceković proteklog vikenda bio u subotnjoj šetnji sa suprugom. 

- Neopisiva tuga nadvila se nad svima nama u Strmcu nakon što se proširila tužna vijest da nas je jučer, prvog dana mjeseca srpnja tragično napustio naš dragi i veliki prijatelj Darijo Franceković! Subotnja šetnja s voljenom suprugom prilikom odmora u Brodu na Kupi, mjestu koje je nakon Strmca najviše volio, pretvorila se u nezapamćenu tragediju. Na mostu rijeke Kupe na njih je naletio automobil koji je, nažalost, našem Dariju nanio preteške ozlijede kojima je podlijegao tijekom pružanja medicinske pomoći!

Naš dragi Darijo ove bi godine napunio 53 godine života! Živio je život punim plućima i po tome ćemo ga sigurno pamtiti. Nerijetko smo baš njegovu obiteljsku priču i ljubav prema našem klubu rado isticali. Bio je dio našeg kluba od rođenja pa do posljednjeg trenutka na ovozemaljskom svijetu. Ranih 80-ih sa svojom generacijom krenuo je kao pionir, nastavio kao junior, senior i do današnjeg dana u svojim mladolikim pedesetima rado je sudjelovao u veteranskim uspjesima našeg kluba.

GALERIJA Direktor Leipziga potvrdio: Gvardiol ovog ljeta želi transfer u City

1/10

 

Uz cijeli igrački period bio je i navijač, član, sponzor i najbolje rečeno, veliki prijatelj naše Save Strmec koju je istinski volio. Ljubav prema klubu naslijeđenu od svog oca i više nego kvalitetno prenio je na svoju djecu. Gotovo svaku nedjelju oni su svi zajedno bodrili našu momčad. To je bila istinski predivna obiteljska slika koju ćemo zauvijek pamtiti. Darijo je stanovao na zagrebačkom Jarunu, ali ta udaljenost od rodnog mjesta nikad ga ni sekunde nije odvojila iz društvenog života našeg kluba i našeg Strmca. Darijo je bio uspješan poslovan čovjek, velikodušan prijatelj, a prije svega uzoran sin, suprug, roditelj i djed. Darijo je sa svojom suprugom Tajanom odgojio troje predivne djece, uživao je u svakom trenutku provedenom s njima, bio je i više nego ponosan djed malene Kaje. Sigurni smo kako ćemo se svi s ponosom sjećati našeg prijatelja Darija koji nikako nije smio ovako rano otići.

VEZANI ČLANCI:

Život nekad piše zbilja tužne priče, a ova je jedna od njih… Nogometni klub 'Sava Strmec' ovim putem izražava iskrenu sućut roditeljima, supruzi, kćeri, sinovima, unučici, snahi, zetu i svima koji su poznavali dragog našeg Darija! 
Dragi Darijo, nek ti je laka hrvatska gruda! Počivaj u miru Božjem - objavili su iz NK Save. 

Otkrili su kako se tragedije dogodila pred očima supruge, a preminuo je tijekom oživljavanja. Vijest o tragičnom događaju prenio je i Radio Samobor

 

Komentara 2

NE
Nemanadimak
13:57 04.07.2023.

Oprostite ali ovo nije bila promjetna nesreca nego je covjek ubijen u promjetnoj nezgodi. Iz naslova izidje kako je bio za volanom a covek se secao i udario ga je auto. Tako da vam to ne moze biti priomjetna nezgoda.

BL
blekpanther
10:38 05.07.2023.

Pokoj mu vječni, Ali poznati Hrvatski nogometaš? Šta vam je ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije