Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BBB u akciji

Boysi žele Bobana za novoga predsjednika

'09.09.2010., Zagreb, Hrvatska - Bad Blue Boysi ispred grafita Dinamo Zagreb pobjednik kupa velesajamskih gradova 1967. Tomislav Glusic, Danijel Hrnjak, Thomas Bauer i  Tomislav Rukavina. Photo: Igor
'Igor Kralj/PIXSELL'
10.09.2010.
u 08:34

Prvi put Boysi neće bodriti Dinamo na Poljudu. Među njima više nema frakcija i bojkotirat će utakmice dok se ne počne raditi na preustroju kluba.

Bad Blue Boysi okreću ploču i kreću u gandhijevski oblik borbe protiv Dinamova vodstva: nenasilnim metodama pokušat će pokrenuti promjene u maksimirskom klubu, a konačni cilj je preoblikovanje Dinama, čije će poslovanje biti transparentno. I, naravno, bez Mamića.

BBB u akciju kreću ujedinjeni, bez frakcijskih podjela, i čvrsto će ustrajati na bojkotu Dinamovih utakmica. Tako prvi put neće bodriti Dinamo u službenoj utakmici na Poljudu. – Umjesto na derbi, mi ćemo u bolnicu u Petrovoj, organiziramo akciju davanja krvi. Eto, više ne tražimo krv, nego je darujemo – šali se jedan od čelnika Boysa Tomislav Glušić.

Dijelili ulaznice za Györ

I to je zapravo najveći dobitak ove akcije protiv Dinamova gazde, njegovih metoda i mehanizama vladanja: Boysi se ograđuju od nasilja i eliminirat će iz svojih redova sve koji krenu suprotnim smjerom. Neće više biti ni morbidnih poruka sa zagrebačkih fasada...

– U prošlosti je bilo događaja kojima se ne ponosimo i zbog kojih nas je sram. Ne želimo da klub plaća kazne zbog pojedinaca – naglašava jedan od navijačkih lidera Thomas Bauer, odmila nazvan "izvršni dopredsjednik".

Do kada bojkot?

– O prekidu ćemo početi razmišljati nakon što se ozbiljno počne raditi na preustroju kluba. Mamić mora otići iz kluba ili, ako dođe do privatizacije, neka transparentno uloži novac. Inače, bojkot ima pozitivan odjek, jer se probudio Dinamov marketing, navijači se pozivaju na stadion, troši se novac na pojačanja. A pouzdano znamo da su ulaznice za Györ dijelili besplatno, samo da bi dobili što više publike. I opet ih je bilo samo osam tisuća, a prošle godine na Heartsu 22.000.

Nisu li bojkotom najviše zakinuti Dinamovi igrači?

Po uzoru na Real

– A kako su ti igrači nas zakinuli u Kopru, onim sramotnim porazom? – uzvraća predsjednik Udruge navijača Dinama Danijel Hrnjak. – Ne, najviše smo zakinuti mi, navijači, jer smo se odrekli onoga za što živimo, Dinamovih utakmica. Umjesto na stadion, mi ćemo biti društveno odgovorni, organizirati koncerte, akcije davanja krvi...

Boysi će 20. rujna objaviti svoj prijedlog novoga ustroja kluba, po uzoru na Barcelonu ili Real Madrid, u kojima članovi kluba biraju klupsko vodstvo. Za sada uzalud pokušavaju uspostaviti dijalog s Dinamom, jer ih tamo ignoriraju. Ne daju im na uvid ni klupski Statut...

A tko bi, po njihovom, trebao voditi klub?

– Tražimo predsjednika sa sportskim i životnim načelima suprotnim od Mamićevih. Želimo u klubu stručne, obrazovane i kulturne ljude poput Zvonimira Bobana – kažu uglas.

Tvrde da već imaju potporu brojnih ljudi iz javnoga života, te klupskih legendi...

Boysi su čvrsto odlučili: imamo svoj cilj i više ne idemo stranputicom. Ovo je njihova borba za "naslov prvaka"...

Komentara 63

T1
Th 1950
16:12 10.09.2010.

bolje za njih da bojkotiraju jer bi se vratili u ruglo ( zagreb) u kolicima 1950

KA
Kamikaza747
10:54 10.09.2010.

Dopada mi e ideja s Bobanom, ajmo dečki, ustrajni do kraja

DU
Deleted user
08:57 10.09.2010.

al su ovi na slici opasni! hahahahahahahahahahahahhahahah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije