Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
alen u makarskoj

Bokšić: Šuker još ne može biti šef HNS-a

Alen Bokšić
Ivo Čagalj/Pixsell
16.03.2010.
u 20:37

Proslavljeni internacionalac otkriva zbog čega ga nema u nogometu, što misli o vatrenima Šukeru, Štimcu, Biliću i našoj ligi.

Sunce je napokon zamijenilo kišu koja je danima ubijala volju za životom. Alen Bokšić (40) prošetao se svojom Makarskom, svakih nekoliko metara zaustavljao se da porazgovara s poznanicima.

– Jednom sam se u Rimu vozio do kuće dva i pol sata, a u normalnim uvjetima trebalo mi je petnaest minuta. Rekao sam tada: Alene, vrati se ti u Makarsku, pa za dva i pol sata možeš doći do Zagreba. I nisam pogriješio – rekao je Bokšić.

Veliki nogometaš, jedan od najvećih, “aristokrat u kopačkama”. I danas ostavlja takav dojam. Šteta što ga nema u nogometu, jedini od legendarnih vatrenih nije “unutra”.

Poljud kao slika HNL-a

– Lagao bih kad bih rekao da me nogomet ne zanima, pratim ga i volim... Uostalom, pokušao sam i raditi u nogometu, ali i vidio da to i nije tako jednostavno, pa sam se okrenuo nekim drugim stvarima – rekao je Bokšić o svojim poslovnim aktivnostima.

Zašto vas nema u hrvatskom nogometu?

– Ima u njemu previše stresa, a radi se u slabim uvjetima. Skandalozno je da klub kao Hajduk odradi pripreme u Španjolskoj, vrati se i onda nema gdje trenirati. Ne govorimo ni o novcu, ni o rezultatima, već o običnim uvjetima za rad.

Kroz stanje u Hajduku oslikao je stanje hrvatskog nogometa.

– Hajduk je u prvih nekoliko kola ove sezone imao više trenera nego što je odigrao utakmica. Miše, Španjić, Kalinić, pa Reja. U tri utakmice četiri trenera, to je svjetski rekord. Ljudi očekuju previše, a ne mogu se dobre stvari napraviti u nekoliko mjeseci. Evo vam primjer madridskog Reala, uloži 300 milijuna eura, pa ga izbaci Lyon, koji svake godine proda jednog igrača. Sad je Lyon kupio Dejana Lovrena i nema drame, on će se u pravom svjetlu pokazati za godinu dana.

Bivši trener bijelih Luka Bonačić nedavno je kazao da je naš nogomet postao talac vatrenih.

– Nema on što govoriti o nama, nije on taj. Inače, ako je netko bio dobar igrač, ne mora značiti da će biti i dobar trener ili funkcionar. To uvijek treba provjeriti. Evo, u zadnje vrijeme spominjalo se da će Šuker biti predsjednik HNS-a. On mi je prijatelj, najveći hrvatski nogometaš svih vremena, i za njega mora biti mjesta. Ali, biti odmah predsjednik, čini mi se da je malo preambiciozno.

Ambiciozan je i Štimac

– Uvjeren sam da uživa radeći u Zagrebu. Bio sam u klubu, u kampu. Zagreb je jedan od primjera kako se treba raditi. A Štimac je napravio najbolji potez kad je odbio Hajduk. Valjda je bilo vrijeme i da netko odbije Hajduk.

Hrvatske nema na Svjetskom prvenstvu, Bilić je preživio neuspjeh i ostao na klupi.

– Fantastično je to što radi, Hrvatska danas ima mladu momčad koja igra odlično. Nismo otišli na SP samo zbog dvije vratnice u dvoboju s Ukrajinom. Za mene je uvijek veliki uspjeh kada izborimo veliko natjecanje. Pa mi imamo tek dvadesetak igrača, pola naših klubova nema tople vode nakon treninga, pola ih ne zna kako će isplatiti plaće, koje su ionako male.

Komentara 4

KE
keks
00:28 17.03.2010.

Ovo je pravi gospodin!

ME
Melkior
10:34 17.03.2010.

Ajme Alene sto si se ugojia. Jos malo pa ces izgledati kao Pred rag Ejdus.

DO
domingo1981
09:09 17.03.2010.

Svaka mu je rijec na mjestu! Nema sta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije