Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protiv makedonije

Bokšić: Pokazat ćemo Mourinhu ono što još ne zna!

reprezentacija (1)
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/4
05.09.2012.
u 15:00

Nije točno da podcjenjujemo Makedoniju, to je jak kolektiv s fantastičnim Pandevom. No, mi smo bolji!. Imamo kvalitetnije igrače i vjerujem da ćemo upisati tri startna boda – kaže Bokšić.

Trener reprezentacije Alen Bokšić nema lijepe uspomene na Makedoniju. U lipnju 1999. godine, naime, u kvalifikacijama za EP naša je momčad u Skopju izvukla samo bod (1:1), a Bokšić je sjajno počeo utakmicu, no već u 20. minuti zbog ozljede leđa morao je napustiti igru...

– Sjećam se toga, tako me presjeklo u leđima da se nisam mogao pomaknuti! Bilo je tih dana sparno i vruće u Skopju, a večer ranije u hotelu "opalili" smo klimu do maksimuma i očito me dobro propuhalo – pričao je Bokšić, kojeg su poslije toga jedva unijeli u zrakoplov za Zagreb, a u zrakoplovu su tri reda sjedala bila položena kako bi Bokšić mogao leći...

Bilo je to u igračkim danima, a kako se Bokšić snalazi danas, kao trener reprezentacije?

– Ovo je za mene nešto novo, drago mi je da sam dio projekta i nadam se da ću kao trener biti jednako uspješan kao i igrač. Iznimno je važan start kvalifikacija i naša je jedina opcija u petak pobjeda! Favoriti smo, znamo kako igraju Makedonci, ali nas ipak najviše zanima kako ćemo mi igrati.

Makedonci naglašavaju da ih Hrvatska podcjenjuje...

– To nije točno! Makedonija je jak kolektiv, imaju fantastičnog napadača Gorana Pandeva, koji je sposoban sam donijeti razliku i okrenuti utakmicu, međutim mi smo ipak bolji! Imamo kvalitetnije igrače i ne treba bježati od uloge favorita, koju, dakako, upisivanjem tri boda moramo potvrditi na terenu – rekao je Bokšić, koji je u reprezentaciji zadužen za rad s napadačima:

– Moj je posao najlakši! Imamo izvanredne napadače i stoga i "slatke brige" oko odabira onih koji će početi utakmicu. Naši će napadači protiv Makedonije sigurno biti u prilici zabiti gol i važno je da u tim trenucima budu mirni i hladnokrvni te da iskoriste zgodu.

Kako komentirate dolazak Josea Mourinha na utakmicu u Zagreb?

– Svakako je velika čast za sve nas što takav trener dolazi vidjeti našu utakmicu. Možda ćemo mu pokazati i nešto što on još ne zna, ha, ha, ha... Modrić mora biti sretan što se takav trener toliko brine o njemu – pričao je izvrsno raspoloženi Bokšić, pozvavši navijače da dođu u Maksimir bodriti našu vrstu.

A Ivica Olić je dodao:

– Imao sam čast igrati s Bokšićem, bio je jedan od mojih uzora, a sad mi je, eto, i trener. Nadam se zajedničkom uspjehu, a ja sam pun motiva i želje uoči ovih kvalifikacija. Odlično se osjećam i nije točno da sam tražio od izbornika jamstvo da ću biti u prvih 11. Nije sramota sjediti na klupi i biti među 18 igrača, no rekao sam da me ne treba zvati ako me vidi kao četvrtog ili petog napadača, to je ipak mjesto za neke mlađe dečke. Jedva čekam petak i nadam se da ćemo uspješno apsolvirati startni dvoboj – kaže Olić.

Ključne riječi

Komentara 17

OB
-obrisani-
17:09 05.09.2012.

05.09.2012. u 16:50h Marsijanac je napisao/la: ++++++++++ Kakav Sammir ? Daleko je on od repke i prespor za moderni nogomet.Prošle se to godine vidjelo u Ligi Prvaka,kad se igrao brzi nogomet,za kojeg je on spor.HNL je nešto drugo.

KR
kraljzvonimir
15:06 05.09.2012.

Bokšiću Alene mogao si biti predsjednik HNS-a jer ni jedne ruzne stvari vezane za tebe nema...Ni jedne mrlje u karijeri...Davno sam slusao price navijaca kojima si uvijek pomagao kad bi u Italiju dosli i uvijek si bio nenametljiv i igracina i čovjek...Ovako ćeš(nadam se da nećeš iskreno) kompromitirat sa komentatorskim Mourinjom

OB
-obrisani-
16:54 05.09.2012.

Nije sramota sjediti na klupi i biti među 18 igrača, no rekao sam da me ne treba zvati ako me vidi kao četvrtog ili petog napadača, to je ipak mjesto za neke mlađe dečke. >>>> E moj Olic .Jesi lii i ti pod stare dane poceo biti umisljen????? Mandzukic,Eduardo ,Jelavic i Olic....Ti si na cetvtrom mjestu i ne vidim zasto bi to bio problem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije