Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIOČIĆEV OTAC:

Čini mi se da Stipe ima više fanova nego Cro Cop, volio bih da se bori na Poljudu!

Stipe Miočić
Foto: Igor Kralj
1/6
08.11.2016.
u 15:35

'S obzirom da je na društvenim mrežama bilo i onih negativnih komentara vezanih uz Stipu, nisam mislio da će se s njim doći slikati toliko ljudi.'

Svjetski teškaški prvak u slobodnoj borbi Stipe Miočić odradio je svoju europsku turneju, takozvani “Victory Tour”, u rekordnom roku. Nakon što je u Londonu proveo jedan dan i tamo dao niz intervjua, nešto duže zadržao se u Zagrebu i potom odjurio natrag u SAD.

U glavni hrvatski grad stigao je u srijedu 2. studenoga popodne, a s Plesa je poletio 4. studenoga ujutro. A tom kratkom roku obavio je tako puno posla. U srijedu je odradio dva “live” televizijska intervjua te se u Avenue Mallu dva i pol sata slikao s fanovima i potpisivao im autograme.

Nije skidao osmijeh s lica

U četvrtak 3. studenoga je pak na raspolaganju bio od 10 ujutro do 8 sati navečer u kojem je razdoblju odradio čak 10 intervjua jedan na jednoga, takozvani javni trening s Cro Copom, a potom je posjetio i hrvatsku predsjednicu na Pantovčaku i to na njenu molbu.

- Pa to je sjajno da me hrvatska predsjednica želi upoznati. Čini se da sam ovdje u Hrvatskoj popularniji no što sam mislio.

Zar ga nisu izmorili svi ti mikrofoni i sva moguća i nemoguća novinarska pitanja.

Foto: Stipe Miočić/Instagram screenshot

- Nema problema. Ja nisam tip koji trči za medijima, ali sve odrađujem bez pogovora.

Ne tako davno predbacivali su mu šefovi UFC-a da nije dovoljno popularan. Je li zbog toga radio na svom publicitetu?

- Ne. Mene zapravo niti ne zanima jesam li ja ljudima medijski zanimljiv ili ne. Mene jedino zanima koliko sam vrijedan i uporan na treninzima i koliko sam ubojit u borbama.

Htjeli su ga ugostiti i zagrebački vatrogasci no to će ostati za drugu prigodu jer ovaj put nije bilo vremena. Priopćila je to koordinatorica Stipina boravka u Zagrebu Kristina Špionjak, Hrvatica koja živi u Londonu i koja sa svojom agencijom BallonPR surađuje s organizacijom UFC.

- Mene je oduševio način na koji je Stipe to podnio, kao pravi šampion. Nije htio odbiti niti jednog fana, ali niti jedan intervju pa ih je u četvrtak imao čak deset. Tijekom davanja autograma i slikanja s poklonicima, mi smo to htjeli u jednom trenutku okončati, no on je rekao da se hoće susresti sa svima i da ne želi nikoga razočarati.

Oduševljen takvom pozornošću bio je i Stipin otac Bojan koji je samo za ovu priliku doputovao iz Linza, zajedno sa svojom životnom družicom Jelicom. Bojan Miočić već neko vrijeme živi u Europi, dok je Stipina mama Kathy i dalje u Clevelandu.

- S obzirom da je na društvenim mrežama bilo i onih negativnih komentara vezanih uz Stipu, nisam mislio da će se s njim doći slikati toliko ljudi. Doduše, da on u svakoj prilici ne ističe svoje hrvatsko podrijetlo, vjerojatno bi ih bilo upola manje. A sad mi se čini kao da već i u Hrvatskoj ima više fanova nego Cro Cop - kazao je tata Bojan za tjednik Max! otkrivši nam svoj san:

- Sanjarim o tome da se Stipe barem jednom bori u Hrvatskoj, a meni bi najviše po guštu bilo da se to dogodi na poljudskom stadionu. Naravno, drugu obranu naslov vjerojatno će odraditi u SAD-u. U Las Vegasu ili New Yorku.

Znači li to da ga u zagrebačkoj Areni nikad nećemo vidjeti?

– Nikad ne reci nikad, no ja sam za Poljud. I Stipe bi se volio ovdje boriti pa se nadam da će na taj način i on pričati s čelnim ljudima UFC-a.

Stipe se ovaj put u Hrvatskoj zadržao vrlo kratko jer se morao vratiti u SAD zbog promotivnih obveza vezanih uz prvu UFC priredbu u New Yorku što će se održati sljedeći vikend.

– Nemam ja tamo toliko intervjua jer zvijezde priredbe su neki drugi borci, no obveza mi je kao prvaku družiti se s fanovima. Kada ste prvak onda imate puno obveza tog tipa, nisu samo u pitanju obrane naslova.

Može li Stipe biti taj koji će obraniti teškaški UFC-ov naslov više od dva puta uzastopce, pokušao je odgovoriti njegov borilački uzor Mirko Filipović. Nakon što su se njih dvojica malo preznojili, hrvajući međusobno u Mirkovoj privatnoj dvorani, Cro Cop je kazao:

– U teškoj kategoriji je vrlo nezahvalno bilo što prognozirati. Tu doslovce jedan udarac preokrene borbu. Što se pak tiče borilačke kvalitete, Stipe je ima da vlada još dugo. No, velim, neke stvari se moraju i posložiti jer kako će se boriti ovisi i o tome je li se tu noć naspavao, kakav mu je bioritam, da li se pripremao s nekom ozljedom... Ja mu iskreno želim da dugo vlada.

>> Tjednik Max! i sport Večernjeg lista pratite i na Facebooku

Komentara 9

SN
sa-nja
15:56 08.11.2016.

Syipe je fajter, kakav Filipovic, on je bio kanta za nabijanje u UFC. Kukavica! Lako se bilo izivljavati u Japanu. Samo sto je Stipe dobar i kulturan decko, pa nece da ponizi "legendu"..u pravoj borbi Cro Cop ne bi izdrzao ni 5 minuta sa njim.

KM
Kreso M
15:56 09.11.2016.

POLJUD u kolovozu na rekordnu trecu obranu titule. Cro Cop je u svoje vrijeme bio medju najboljima, no nije znao prestati na vrijeme i zbog toga je izgubio dobar dio navijaca. Stipe je dio nove genracije boraca protiv kojih Cro Copova generacija gotovo da nema sansi.

SE
sestrićna
16:30 08.11.2016.

ako želi da ga "hrvatski" mediji obožavaju neka se samo učlani u sdp kao mirko i neće biti problema..o ovome što je postigao stipe mirko može samo sanjariti a da se učlanio kojim slučajem u hdz svaki dan bi ga pljuvali...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije