Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo

Bjelica slavi rođendan, a najljepši poklon mogu mu dati njegovi igrači

20.08.2019.
u 07:07

Prije godinu dana Bjelica je još bio ‘friški’ trener Dinama, vodio je samo osam utakmica plave u toj sezoni 2018./19., ne računajući sezonu prije kada je vodio momčad u finalu kupa i zadnjoj utakmici prvenstva. Danas je priča drukčija

Kada je prije godinu dana slavio svoj 47. rođendan, Nenad Bjelica pred sobom je imao prvu utakmicu play-offa Lige prvaka, gostovanje kod Young Boysa.

Tada mu je rođendan bio dva dana prije te utakmice u kojoj je njegov Dinamo bio dobar, odigrao je 1:1 u gostima, mogao je i pobijediti.

>> Pogledajte video: u prodaju puštene ulaznice za utakmicu Dinamo - Rosenborg

Sad Bjelica ima rođendan samo dan prije novog velikog ispita, nove prve utakmice play-offa Lige prvaka, ovaj će put to biti u Maksimiru (srijeda, 21 sat), a suparnik će biti norveški Rosenborg.

Iznenadio rotacijama

Prije godinu dana Bjelica je još bio ‘friški’ trener Dinama, vodio je samo osam utakmica plave u toj sezoni 2018./19., ne računajući sezonu prije kada je vodio momčad u finalu kupa i zadnjoj utakmici prvenstva. Danas je priča drukčija, tada je možda Bjelica bio pomalo nepoznanica, doveo je mnogo novih igrača i nismo znali što se može očekivati.

Iznenadio nas je svojim rotacijama, u prvoj utakmici protiv Rudeša promijenio je svih 11 igrača u odnosu na one koji su igrali u Europi. Ne sjećamo se trenera koji je to napravio, ali Bjelica je i dalje nastavio s tom praksom koja se pokazala izvanrednom, svi su igrali, nije bilo nezadovoljnih, a rezultati su stizali.

Od rođendana do rođendana Bjelica je u Dinamu napravio velike stvari. Naravno, za to je zaslužan i klub koji mu je omogućio dobre uvjete, igrače, veliki kadar kakav je i želio da bi mogao igrati na tri fronte, klub ga je pustio da radi na miru, da se potpuno može posvetiti momčadi i svojoj ideji nogometa i tih Bjeličinih godinu dana plavi će navijači još dugo pamtiti.

1/11

Dugo je Bjelica bio želja Zdravka Mamića, ali nikako im se termini nisu uspijevali poklopiti, kad god bi Dinamo tražio novog trenera, Bjelica je bio zauzet, a onda se na kraju prije više nešto od godinu dana, u svibnju 2018., poklopilo, Mamić je nazvao Bjelicu koji je malo prije toga otišao iz Lech Poznańa i bio je slobodan. Današnji trener Dinama nije dugo čekao, u svom je domu u Klagenfurtu uzeo stvari i stigao u Zagreb i s plavima ispisao povijest.

Kad je došao, dao je jedno obećanje.

– Navijači klubova u kojima sam radio nikada nisu zviždali mojim momčadima zato što momčad uvijek mora dati maksimum, ponekad rezultat može biti bolji ili lošiji, ali na terenu se mora dati sve što se može. Tako će biti i u Dinamu – kazao je tada Bjelica.

I svoje je obećanje ispunio, nismo gledali utakmicu Dinama u tih nešto više od godinu dana u kojoj su mu njegovi navijači zviždali ili negodovali.

Osim što je bio sjajan u Europi, Bjelica je i u domaćem dvorištu napravio pravi posao, suvereno je prošetao ligom u kojoj su se svi borili za nešto, osim za naslov prvaka, tu je Dinamo bio nedodirljiv. Istina, ispustio je kup, izgubio je u finalu od Rijeke.

Vodio plave u 68 utakmica

Uz sve sjajne rezultate, promovirao je igrače, od Petkovića i Oršića napravio je naše reprezentativce, Olmo je postao najskuplji eksponat plavih, Šunjić je kod njega odlično igrao i donio Dinamu osam milijuna eura, Rrahmani dva milijuna, svim plavim igračima vrijednost je znatno narasla.

Svoj 48. rođendan Bjelko će proslaviti sa 68 utakmica na klupi Dinama, upisao je 51 pobjedu, 11 remija i šest poraza, uz 136 postignutih pogodaka, a primio je samo 40.

Prošlu sezonu plavi navijači nikad mu neće zaboraviti zbog europskog proljeća u koje je ušao kao pobjednik skupine Europske lige, pa onda stigao i do velikog sudara s Benficom u osmini finala. I tu je bio jako blizu prolasku.

Povijesni je to uspjeh koji će ostati upisan u klupske anale, uspjeh koji može potisnuti sam Bjelica sa svojom momčadi napravi li ove sezone više nego te čudesne 2018./19. Možemo mu poželjeti da i sljedeći rođendan dočeka na klupi plavih i da s njima iza sebe ima još bolju sezonu negoli je bila prošla.

Sigurno je da trener Dinama danas neće dugo ni bučno slaviti, bude li i puhnuo u 48 svjećica, zacijelo će mu se pred očima nizati njegovi igrači i igrači Rosenborga, suparnika plavih na putu do željene Lige prvaka.

– Europsku jesen smo osigurali, sada bismo rado ostvarili i svoje želje, ušli su skupinu Lige prvaka – rekao nam je trener plavih.

Eto, želimo treneru Dinama da mu se želja ostvari, ulazak u skupinu tog elitnog nogometnog klupskog natjecanja bio bi lijepa čestitka, a nju si dobrim dijelom mora ispisati sam sa svojim igračima. Ostvari li se ta želja, bude li te najljepše rođendanske čestitke, onda će stići i drugi pokloni u okviru bonusa za nove uspjehe.

A koliko je Bjelica vjerovao u sebe kad je dolazio u Dinamo, govori i podatak da je bonuse na plaću dogovorio samo u slučaju europskog uspjeha. I zaradio ih je, vjerujemo da će ih i opet zaslužiti.

1/7
Ključne riječi

Komentara 4

SX
sudbina x
07:38 20.08.2019.

HRVlado: Sve pet samo nam je bitno da opančarska zvezda ne navija za nas...

PR
prajdali100
07:19 20.08.2019.

Ajmooooo ! Ovo je velika prilika,sad ili nikad.

Avatar HRVlado
HRVlado
07:23 20.08.2019.

Ja se nadam da če na Maksimiru balkanska lepršavost i arogancija Dinama ovaj put nadvladati europski red, rad i kulturu u liku RBK. Sigurno če i bratski klubovi Dinamo Minsk, Dinamo Tirana, Dinamo Bukurešt i Dinamo Moskva navijati za nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije