Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLAVIMA NIJE ŽURBA

Nevjerojatna ponuda u Maksimiru! Menadžer potvrdio: Dinamo odbio 10 mil. €

Zoran Mamić
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/5
17.08.2019.
u 07:00

Još su samo dva tjedna do kraja prijelaznog roka i bit će tu još puno plesa milijuna eura, sigurno je da neke ponude na kraju Dinamo neće moći odbiti, ali zato i plavi gledaju tržište i traže moguća nova pojačanja koja bi trebala nadomjestiti one koje odu.

Informacija koja je iz izvora bliskih Dinamu došla do nas zvučala nam je nevjerojatno – Dinamo je imao na stolu ponudu od deset milijuna eura i glatko ju je odbio!

Rijetko se kad događa da se toliki novac odbije za još mladog igrača, no doznali smo da je to doista istina, da je Zoran Mamić odbio tu ponudu. Saznali smo da je u taj posao bio uključen menadžer Danko Đikić koji je u tom poslu zastupao Chicago Fire, klub iz američke MLS lige.

– Istina je, Chicago je godinu dana pratio Moru i odlučio ga dovesti. MLS liga više ne dovodi samo stare igrače, shvatili su da trebaju dovoditi mlađe, da ih se još i može prodati. Njihovi skauti bili su na dvije utakmice u Zagrebu i odlučili krenuti u posao, pa sam ih ja zastupao – potvrdio nam je Đikić.

Neće dati 15 milijuna

No, Dinamo je bio tvrd pregovarač i na kraju je posao propao.

– Bio sam u kontaktu sa Zoranom Mamićem, razgovarali smo. Chicago je prvo nudio osam milijuna eura, no Dinamo je tu ponudu glatko odbio, pa je povećana na deset milijuna, ali i tu je ponudu Mamić glatko odbio i tražio 15 milijuna, ali Chicago nije htio toliko platiti – kazao nam je Danko Đikić koji već godinama surađuje s Dinamom i koji je posredovao pri dovođenju brojnih igrača, ali i u transferima iz Dinama. Ovaj put bez uspjeha.

– Ne znam ni bi li Moro pristao otići u SAD, iako je ta liga sve bolja. Tako je svima bilo čudno kad je prije koju godinu Giovinco iz Juventusa otišao u Torino. No, kad je Dinamo odbio ponuđeno, nisam ni razgovarao s Morom – zaključio je Đikić.

Dinamo je odlučio prodati Ivana Šunjića, a zadržati Nikolu Moru. Zasad se čini da je napravio dobar posao, Moro je na poziciji zadnjeg veznog u Budimpešti igrao maestralno. K tome, Dinamo je u dobroj financijskoj poziciji. Prodajom Šunjića i Rrahmanija zaradio je deset milijuna eura, od Europe je već sad osigurao najmanje osam milijuna eura, a izbaci li i Rosenborg taj će se iznos popeti na najmanje 15 milijuna eura.

Dinamo je tako u poziciji da kaže “ne” i kad je na stolu deset milijuna eura, što je svakako pohvalno, traženjem 15 milijuna za Moru elegantno je odbio ponude i kupce, ali i pokazao da mu nije cilj prodaja, nego zadržavanje što bolje momčadi na okupu.

Petković odbio 10 milijuna

No, odlazaka će sigurno biti, dođe li dobra ponuda neće moći zadržati Danija Olma, a takva se ponuda očekuje i mogla bi stići svaki tren. Mogli su plavi prodati još neke igrače i klub je mogao postati milijunaš u europskim razmjerima. Nisu pustili Livakovića u Francusku za sedam i pol milijuna eura, već su s njim potpisali novi ugovor uz veću plaću reprezentativnom vrataru. Odbili su i brojne ponude za kapetana Ademija, najveća je bila ona francuskog Lillea od sedam milijuna eura. Navodno je i Bruno Petković mogao za deset milijuna eura u Bordeaux, ali to nije klub ni liga koji bi odgovarali njegovu nogometu. Spominjalo se i Amera Gojaka koji je postao reprezentativac BiH, ali ni njega Dinamo neće pustiti za kikiriki.

Spominjan je i Lovro Majer kojeg žele neki klubovi, ali on bi trebao biti nasljednik Danija Olma, koji će teško otići za manje od 30 milijuna eura. Znamo da su skauti brojnih klubova gledali i druge igrače Dinama, trener Nenad Bjelica govorio nam je o tome. Bilo je zainteresiranih i za Petra Stojanovića koji sad igra sve bolje, čak su gledali i Mohharramija premda se još ni približno nije dokazao.

Još su samo dva tjedna do kraja prijelaznog roka i bit će tu još puno plesa milijuna eura, sigurno je da neke ponude na kraju Dinamo neće moći odbiti, ali zato i plavi gledaju tržište i traže moguća nova pojačanja koja bi trebala nadomjestiti one koje odu.

>>> Pogledajte što je dan nakon velike pobjede u Mađarskoj rekao Nenad Bjelica

 

Ključne riječi

Komentara 59

MA
MAX127
08:44 17.08.2019.

I dobro kaj je tu nevjerojatno?? Pa normalno da vrijedi puno više.. Koje ste vi kifle..

DU
Deleted user
08:50 17.08.2019.

A sto je tu nevjerojatno “novinaru”?

ZE
ZemljaJeRavna
08:14 17.08.2019.

Dinamovi igrači imaju pobjednički mentalitet, zato ih svi žele.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije