Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sezona kiselih krastavaca

Bjelica demantirao priče: Sve što ste zadnjih dana pročitali je laž

30.04.2020.
u 07:00

– To je veliki klub, to je Bayern tog dijela svijeta – ističe Otto Barić

Turski mediji malo su ''žešći'' kad se uhvate neke priče, a već neko vrijeme bave se Nenadom Bjelicom. Bivšeg trenera Dinama sele na praznu klupu velikana Fenerbahçea.

Nadmeću se tko će ponuditi više informacija, pa tako pišu da se Bjelica sastao s predstavnikom Fenera, drugi da je razgovarao s predsjednikom....

– Fenerbahçe je dao usmenu ponudu Bjelici. Čelnici kluba u stalnoj su telefonskoj vezi s hrvatskim stručnjakom. Bjelica smatra da su predstavljeni uvjeti zadovoljavajući i da ih može prihvatiti – napisao je jedan turski novinar.

Bio bi treći Hrvat tamo

Prvo, sigurno je da Bjelica nije otišao ni s kim razgovarati jer je u karanteni. Nakon što je iz Zagreba stigao u svoj dom u Klagenfurtu, morao je u dvotjednu karantenu i iz svog doma ne može izaći do nedjelje.

– Kod kuće sam, izađem u dvorište na zrak, a u nedjelju bih mogao u grad. Situacija s koronavirusom i ovdje je sve bolja. Ne, u Austriji me nitko nije došao kontrolirati, dok sam bio u Zagrebu jednom me posjetila policija – kazao nam je Bjelica u uvodu prije negoli smo ga pitali o mogućem odlasku u Fenerbahçe.

– Čitam i ja što se piše, ali vjerujte mi da baš nikakav kontakt s Fenerbahçeom nisam imao – odlučno će Bjelica.

Očito su Turci dobro upamtili donedavnog trenera Dinama u Europskoj ligi, plavi su tada protiv Fenera u Zagrebu slavili s 4:1, a u Istanbulu je bilo 0:0.

I čim se razišao s plavima, počele su priče o njegovu mogućem dolasku u taj veliki klub s vojskom navijača. I očito traju do danas, no put do realizacije jako je dugačak. Prvo bi netko doista trebao kontaktirati Bjelicu, vidjeti je li zainteresiran, a tek onda počeli bi razgovori koji bi potrajali. 

Tu je pitanje uvjeta, koliko bi svojih pomoćnika mogao dovesti jer znamo da Bjelica jako cijeni svoj stručni stožer i dolazak Pomsa i Mayera bio je jedan od osnovnih uvjeta kada je dolazio u Dinamo.

A kad je odlazio, rekao je da bi sa sobom poveo cijeli stožer s kojim je radio u Dinamu. Potom, i Bjelica mora vidjeti kakve igrače Fener uopće ima, kakav kadar, s obzirom na to da su tek sedmi u turskom prvenstvu...

Ono što znamo, Bjelicu su do sada tražili neki klubovi iz Katara i Rusije i rekao je da nije zainteresiran, ne zanimaju ga ni Kina ni bogate arapske zemlje, zna se da je njegova želja Njemačka, Španjolska i Italija.

No tko zna, možda se doista uskoro jave i iz Fenerbahçea pa krenu razgovori. Kad bi se sve to odigralo do kraja, Bjelica bi bio treći hrvatski trener koji bi vodio taj veliki klub, prije njega tamo su bili Tomislav Ivić i Otto Barić. Upravo nakon Dinama Barić je otišao u Tursku.

–  Meni je tamo bilo izvanredno, došao sam kad su bili četvrti i do kraja smo se borili za naslov prvaka. Galatasaray je tada završio prvi i objektivno su bili jači od nas, imali su nekoliko turskih reprezentativaca, četiri sjajna Rumunja, među kojima su bili Hagi i Popescu. Možda smo i mogli biti prvi, ali predsjednik kluba je znao da odlazi i više nije želio investirati, a trebala su nam pojačanja jer nam se ozlijedio Bolić – prisjetio se Otto Barić.

Pozicija nije realna

S obzirom na 25, 30 milijuna navijača, sigurno nije lako biti na klupi takvog kluba.

– Nisam imao prevelik pritisak jer smo bili na vrhu, ali naravno da se tamo samo očekuje prvo mjesto. To je veliki klub, to je Bayern tog dijela svijeta.

No sad su tek na sedmom mjestu.

– Nije to realna pozicija, ali ni velikim klubovima u Turskoj više nije lako, nekad mali klubovi više nisu mali. Morat će se pojačati, trener koji bude tamo dolazio mora dovesti i dva vrhunska igrača, bez toga je bolje ne dolaziti, čak i da vam daju još veću plaću – zaključio je legendarni Barić.

Pa ako Fener nazove Bjelicu, što se dosad nije dogodilo, bivši trener Dinama imat će se kime posavjetovati iako je i sam upoznat s veličinom tog kluba. No nogomet zasad ionako miruje, a priče turskih medija više su plod sezone ''kiselih krastavaca''.

Komentara 2

IL
ilijan1a
07:19 30.04.2020.

Sve najbolje Nenade

Avatar BettyBU97
BettyBU97
12:44 01.05.2020.

w︆︅w­︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅­︆e­­­­x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅­u︅︆b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije