Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danima je trpio bolove

Životna drama hrvatskog prvaka: U srijedu je u zadnji čas prebačen u bolnicu!

Nikola Obrovac
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/5
29.04.2020.
u 18:42

– Na ulasku u bolnicu rekao mi je: "Tata, ništa ne brini. Bit ću dobro, bit ću krajem kolovoza europski plivački prvak." Nažalost, nisam mogao ići s njim unutra – ispričao nam je njegov otac.

Pravu dramu proživio je u srijedu Nikola Obrovac (21), plivački prvak Hrvatske i rekorder na 50 te 100 metara prsno.

– Nikola se prije deset dana počeo žaliti na bolove u desnoj nadlaktici. Trenirao je kod kuće gdje smo u dvorištu improvizirali teretanu, a plivačke treninge odrađivao je u malom bazenu kod nebodera Vjesnika. Budući da bolovi nisu prestajali, otišli smo kod doc. dr. sc. Igora Borića u specijalnu bolnicu Sveta Katarina – priča Dražen, njegov otac.

Nalazi su bili zastrašujući...

– Došli smo u zadnji trenutak jer je ultrazvuk pokazao dva tromba u desnoj ruci, malo je nedostajalo da mu se zaustavi krvotok. Odmah smo otišli u bolnicu Merkur gdje je ostao sljedećih tjedan dana. Nikola je ostao pozitivan. Na ulasku u bolnicu rekao mi je: "Tata, ništa ne brini. Bit ću dobro, bit ću krajem kolovoza europski plivački prvak."  Nažalost, nisam mogao ići s njim unutra – ispričao nam je njegov otac.

Nikola je 2016. godine postao europski juniorski prvak, na zadnjem seniorskom svjetskom i europskom prvenstvu dvaput je osvajao 14. mjesto.

Zanimljivo je da je prije nekoliko godina među tri tisuće mladih plivačkih nada iz cijelog svijeta upravo njega i sestru Luciju kao svoje učenike odabrao trener legendarnog olimpijskog pobjednika Michaela Phelpsa, Bob Bowman.

U normalnim uvjetima Nikola trenira šest dana u tjednu, svaki dan po četiri sata i tako već punih 17 godina.

Komentara 4

JO
joshua
19:50 29.04.2020.

Ovih dana naša djeca proživljavaju dramu za dramom, teška su vremena. Želim Nikoli brz oporavak i da ostane pozitivan i predan u svemu što ga čeka u životu.

DU
Deleted user
20:54 29.04.2020.

Neka ga dragi Bog čuva !!!

Avatar Damating
Damating
19:13 29.04.2020.

Otkriti na vrijeme je 90% uspješnosti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije