Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tvrd pregovarač

Rusi ostali šokirani Mamićevim zahtjevom: Okrenuli smo se istog trenutka i otišli!

Zdravko Mamić i Luka Modrić
Foto: Robert Anić/Pixsell
1/5
29.04.2020.
u 17:07

Lokomotiv je predviđene novce naposljetku potrošio na Nigerijca Petera Odemwingiea i požalio

Mnogi su kucali na vrata maksimirskoga kluba, tražili Luku Modrića u vrijeme dok je nosio dres zagrebačkoga Dinama, ali i mnogi su Hrvatsku napuštali razočarani i praznih ruku.

Kako godine odmiču, tako otkrivamo tko se sve zanimao za hrvatskog kapetana, a zahvaljujući ruskim medijima sada doznajemo i to da je moskovski Lokomotiv silno htio da Modrić karijeru nastavi u Rusiji.

Priznao je to upravo Viktor Tiščenko, tadašnji sportski direktor kluba, koji je bio itekako svjestan da Dinamo u svojoj momčadi ima iznimnog dragulja.

Na njegovu žalost, sve je to jako dobro znao i Zdravko Mamić, kojem se tih dana nije dalo zamazati oči ponudama koje su bile ispod njegovih očekivanja.

- O, da. Pratili smo Luku Modrića. Gledali smo ga kako igra u Dinamu, znali sve o njemu, pa smo tadašnji predsjednik kluba Semin i ja otputovali u Zagreb na utakmicu između Hrvatske i Rusije u želji da dogovorimo posao (lipanj 2007.)

Bilo je očito da je iznimno talentiran, ali kada smo čuli od čelnika Dinama koliko traže, okrenuli smo se i otišli.

U Dinamu nisu htjeli ni čuti za iznos ispod 14 ili 15 milijuna eura, što nam je bilo previše, pa smo naposljetku uzeli Nigerijca Petera Odemwingiea za osam milijuna i zabrljali stvar. S vremenom se ispostavilo da s tim igračem baš i nismo pogodili, ali nažalost u slučaju Modrića nismo imali izbora. 

Razlika u iznosu između ta dva igrača je bila prevelika, tolika da čak nije imalo smisla da s Dinamom pregovaramo, pokušamo se naći na pola puta - priznao je Tiščenko u razgovoru za portal Championat. 

Pitate li danas Luku Modrića, teško da će vam reći kako mu je zbog toga žao, jer je odlazak u Tottenham lansirao njegovu karijeru u nebesa i naposljetku ga doveo do titule najboljeg nogometaša svijeta.

Naravno, a i Dinamo se daleko bolje naplatio. 

Komentara 23

IL
ilijan1a
17:28 29.04.2020.

Jedan je Maminjo

Avatar southman
southman
17:39 29.04.2020.

Tako je prodao i Balabana, največi promašaj PL-ge ikada. Bravo za engleze.

DU
Deleted user
18:26 29.04.2020.

Hvala Tebi Zdravko Mamić!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije