Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERAS OD 20.30

Bizarna situacija: Hrvatskoj odgovara poraz od Njemačke, evo gdje gledati utakmicu

Koeln: Hrvatska i Francuska susreli se u drugom krugu EP-a rukometaša
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/6
24.01.2024.
u 08:41

Večeras (20.30 sati) igramo protiv domaćina Njemačke kojoj treba pobjeda za polufinale. Bizarna je situacija da nam poraz odgovara, jer bismo tako odmah ušli u kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu,

Nakon poraza od Islanda i još jedne jako loše utakmice rukometaša Hrvatske na Europskom prvenstvu, očekivali smo, nakon prospavane noći, novu dozu kritičkog osvrta izbornika Gorana Perkovca. No, izbornik kao da je promijenio ploču u odnosu na ono što je govorio odmah poslije utakmice, valjda dok je još bio "vruć". Ponovno je stao u obranu svojih igrača, a razloge poraza pronalazio je u nekim drugim stvarima. Primjerice, u fizičkoj spremi igrača...

– Mi jednostavno nemamo fizičku kondiciju da se nosimo s vrhunskim ekipama. Kako turnir odmiče, mi sve teže držimo tempo s takvim ekipama. Većina naših igrača igra u hrvatskoj ligi koja je toliko jaka da bismo Valter i ja još i sada mogli igrati tamo. Da bi igrao tu ligu, ne moraš biti ni na kakvoj fizičkoj razini. A na turniru igraš svaka dva dana i to s protivnicima koji su praktički isti kao ti ili bolji od tebe. Imamo reprezentaciju koja ima potencijal, ali trenutačno ovisimo o mladim igračima koji nisu nositelji igre u svojim ekipama. Za većinu igrača ovo je prvo veliko natjecanje i oni moraju proći proces sazrijevanja. Švedskoj je, primjerice, trebalo osam godina da se vrati na sadašnju razinu, što znači da ovo nije lak posao. Imamo mladu, perspektivnu momčad i ovo je proces sazrijevanja koji mora proći. Islanđani imaju 18 vrhunskih igrača u vrhunskim klubovima koji su nositelji igre – rekao je Perkovac.

Večeras (20.30 sati) igramo protiv domaćina Njemačke kojoj treba pobjeda za polufinale. Bizarna je situacija da nam poraz odgovara, jer bismo tako odmah ušli u kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu, Naime, u polufinalu bi tada bili Francuska i Danska, koje su izravno izborile OI, te Švedska i Njemačka. Netko od tih dviju reprezentacija također će izravno na Igre, a obje su reprezentacije trenutačno u kvalifikacijama za OI. Ode li jedna izravno, jedno se mjesto oslobađa za prvu rezervu, a to smo mi.

– Volio bih da moja ekipa odigra tu utakmicu na razini kakva je bila u prvom dijelu. Njemačka igra vrlo borbeno, ratoborno, kvalitetom sigurno nije na razini Njemačke odranije, ali te može samljeti svojom energijom. Imaju golmana koji skida puno lopti, Wolff ih drži u igri za medalje – zaključio je Perkovac.

Prijenos utakmice možete gledati na RTL-u.

 

Komentara 5

DM
drazen.muhvic
09:43 24.01.2024.

Majstore, kažeš liga nam loša, igrači nepripremljeni. Pa ajde budi čovjek, budi heroj, vrati se u našu ligu, budi trener za male novce i nauči te domaće dečke nešto, nabij im kondiciju, a ne glumataj velikog trenera jer to nisi i nikada nećeš biti. Ti si samo dobar uvlakač i licemjer. Kakav stav prema svojoj umišljenoj veličini očekuješ od svih tih klinaca i ljudi koji treniraju koliko stignu (uz školu ili posao) i igraju tekme za sok i sendvič, a većinom troše svoje automobile i gorivo na gostovanjima. Toliko omalovažavanja naše rukometne baze još od nijednog našeg trenera (u ovom slučaju trenerčića) još nisam doživio...

ĆA
ĆanotaKrljo
11:06 24.01.2024.

glupo mi je sad prihvatiti takav razlog ( fizička nepripremljenost ) ... mnogo bolji izgovor su pronašli akteri koji su sve pogubil u Egiptu na svjetskom prvenstvu prije par let - oni su se branili situaciom , da nusu imalisu imali internet u hotelu i uspjeli nas stim utješiti ... a ovo 🤔

Avatar Svračak
Svračak
11:46 24.01.2024.

Na kraju on utvrdi kako igrači nemaju kondicije. Nije se niti na jednoj utakmici vidjelo da njemu baš smeta što mi gubimo. Tipa treba maknuti dok još ima vremena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije