Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROĐENDAN LEGENDE

Bio je najbolji na svijetu, Ćiro ga je psovao, a onda su krenuli problemi: Molio sam da mi odrežu nogu

* NO DAILY * Rome, Gabriel Batistuta evening with film presentation at the Film Festival.
Roma / IPA
02.02.2022.
u 11:01

– Ni Zvone (Boban, nap. a.), ni ja ne bismo dali Šukera za deset Batistuta. Je.. te Batistuta – rekao je Ćiro i nasmijao novinare.

Prošlo je više od 15 godina otkako je nogometne travnjake napustio jedan od najvećih strijelaca koji je na njih ikada kročio. Gabriel Batistuta, koji danas slavi 53. rođendan, imao je sjajnu karijeru, a najbolje godine dao je Fiorentini. U njoj je proveo devet sezona, godinama bio najbolji klupski strijelac te osvojio kup i superkup. Igrajući za Romu, osvojio je prvenstvo i superkup, a ima i mnogo individualnih priznanja.

Bio je najbolji strijelac Italije, dvaput Copa Americe, a postao je i rekorder u katarskoj ligi. Pele ga je 2004. godine proglasio jednim od najboljih živućih igrača svijeta, bio je argentinski igrač godine 1998., a godinu dana kasnije Fifa ga je proglasila trećim najboljim igračem svijeta. Uza sve navedeno, donedavno je bio najbolji strijelac u povijesti Argentine, u 78 nastupa zabio je 54 pogotka, što je nadmašio tek Lionel Messi. On je u polufinalu Copa Americe postigao svoj tada 55. gol i zamijenio legendarnog Batigola na čelu ljestvice.

Nama je, pak, u sjećanju ostao iz 1998. godine kada je Hrvatska igrala protiv Argentine u skupini na SP–u u Francuskoj. U najavi susreta Ćiro Blažević upitan je bi li ga mijenjao za Šukera, a hrvatski izbornik za smiješkom je rekao:

– Ni Zvone (Boban, nap. a.), ni ja ne bismo dali Šukera za deset Batistuta. Je.. te Batistuta – rekao je Ćiro i nasmijao novinare.

A što se s Batistutom događalo nakon završetka karijere? Završio je trenerski tečaj, ali nikada se nije uhvatio tog posla. Bio je pomalo razočaran nogometom, posebno stanjem u argentinskom nogometu, pa se povukao u osamu. Kupio je ranč i bavio se stočarstvom. No, stigli su i problemi. Naime, Batistuta je i tijekom igračke karijere imao problema s ozljedom, što ga je nastavilo mučiti i kasnije. Bol u lijevoj nozi postala je neizdrživa.

– Nakon što sam se prestao baviti nogometom, osjetio sam strašnu bol. Po noći nisam mogao ustati iz kreveta i doći do zahoda koji je bio samo nekoliko metara udaljen. Otišao sam liječniku i molio da mi odreže nogu, ali rekao mi je da sam lud – izjavio je jednom prilikom Batistuta, a Carlos Tevez svojedobno je uznemirio javnost kada je rekao da je Batistutino stanje toliko loše da ovaj ne može ni hodati.

Tada se počelo pisati kako jedan od najboljih napadača svijeta više nikad neće moć potrčati za loptom. Srećom, liječnici su uspjeli pomoći legendarnom nogometašu bez amputacije noge. Prije tri godine u nogu su mu ugradili protetičko pomagalo što mu je itekako pomoglo.

– Moj problem je to što nemam hrskavicu ni tetive. Mojih 86 kilograma drže samo kosti i to je ono što je izazivalo bol – rekao je Batistuta, a onda umirio fanove diljem svijeta-

– Srećom, danas se osjećam puno bolje nego prije tri godine – rekao je Batistuta koji radost nije donosio samo navijačima Fiorentine i Argentine već i sa svima nama koji smo uživali u njegovim majstorijama.

>> Pogledajte i video

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Tombstone
Tombstone
13:33 02.02.2022.

Nije istina. Ciro je rekao "Ne dam Sukera ni za 10 Batistuta". Boban tu nikada nije spomenut. Na zalost na zapovijed Tudjmana dao je Boksica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije