Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE IGRA...

Bio je hrvatski Messi i najveći talent našeg nogometa, a danas je u problemima

Alen Halilović
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
09.04.2019.
u 11:13

Haliloviću su tek 22 godine, a već je promijenio pet liga...

Alen Halilović slovio je kao najveći hrvatski talent, kao igrač koji će biti stup naše reprezentacije. Čak su ga i svjetski mediji isticali kao jednog od najboljih nogometaša rođenih 1996. godine. No njegova karijera ne ide u pravom smjeru.

Tek su mu 22 godine, a već je promijenio pet liga. Do kraja sezone bit će na posudbi u belgijskom Standardu, ali ni tamo ne igra. Do sada je nastupio u šest utakmica, no ni jednom nije bio u početnom sastavu, a protiv Cercle Bruggea nije bio ni na klupi. Ukupno je u belgijskom prvenstvu u tih šest utakmica skupio samo 95 minuta.

Halilović je dobar primjer igrača koji luta jer je mlad napustio hrvatsku ligu. Otkako je prije četiri i pol sezone u transferu vrijednom pet milijuna eura potpisao za Barcelonu, kapetan U21 reprezentacije nikako da proigra. Za slavni klub odigrao je samo 28 minuta, u Kupu kralja protiv Elchea, i to je bio njegov učinak za Barcelonu. 

Uslijedile su posudbe u Gijon, HSV (u kojem se također nije naigrao), potom Las Palmas, a Milan je pogotovo bio loš odabir. U crno-crveni tabor došao je prošlog ljeta, no ondje je odigrao ukupno 60 minuta u trima utakmicama Europske lige.

Posebno zabrinjava to što Halilovića za dva mjeseca očekuje nastup s Hrvatskom na Europskom U21 prvenstvu gdje smo u skupini s Engleskom, Francuskom i Rumunjskom. U Belgiju je otišao da bi nastavio razvoj i skupljao minutažu uoči velikog natjecanja, ali tamo jako malo igra...

>> Pogledajte veliki razgovor s Milanom Mandarićem

Ključne riječi

Komentara 23

OK
okolo
11:47 09.04.2019.

zar njegov otac nije inzistirao da ode iz dinama, iako su struka i mamic govorili da je prerano, da nije dobro za njegov razvoj..

Avatar kesizubac
kesizubac
11:40 09.04.2019.

Problem je što klinci i tate trče za lovom, umjesto da kod nas igraju barem do 23.g. pa onda van.....

AM
ante_maja
11:23 09.04.2019.

bahat,umišljen,arogantan..nije drugo ni zaslužio!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije