Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Italija – Hrvatska 2:2

Eurogol Halilovića, bravure bivšeg vratara Hajduka

Hrvatski U-21
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
25.03.2019.
u 20:33

Za mladu hrvatsku reprezentaciju u Frosinoneu su nastupili: Posavec (od 46. Grbić) – Uremović, Kalaica, Katić, Sosa (od 64. Mamić) – Bašić (od 64. Majer), Šunjić, Bistrović (od 46. Ivanušec) – Halilović (od 64. Murić), Jakoliš (od 46. Kulenović), Bradarić (od 86. Čabraja)

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija (do 21) godine remizirala je 2:2 s vršnjacima iz Italije u prijateljskoj utakmici odigranoj u Frosinoneu. U prvom poluvremenu domaćin je bio značajno dominantniji i uvjerljiviji, te vodio čak 2:0. Pogoci su postignuti unutar samo četiri minute: 19-godišnji igrač Parme Bastoni (procijenjen na čak 15 milijuna eura!) u 22. minuti pogodio je sjajnim udarcem glavom, a vezist Sassuola Locatelli u 26. minuti razornim šutem iz blizine.

Utakmica se u potpunosti, nakon ulazaka Ivanušeca i Kulenovića, okrenula na stranu gostiju. U 58. minuti kapetan Alen Halilović sjajnim je, neobranjivim udarcem s 25 metara desnom nogom pogodio za smanjenje vodstva Talijana. Bio je to najljepši potez utakmice. A u 78. minuti stoper Kalaica se najbolje snašao u kaznenom prostoru Talijana i spretno zabio za 2:2. Talijani su u drugom poluvremenu prijetili iz kontri, ali ih je u dva navrata, bravuroznim obranama, zaustavio vratar Lokomotive Ivo Grbić.

Bila je ovo pripremna utakmica za Europsko prvenstvo koje će se u lipnju igrati u San Marinu i u Italiji, i na kojemu će Hrvatska imati neusporedivo jači kadar igrača, jer će joj se priključiti Benković, Ćaleta-Car, Moro, Vlašić, Brekalo... Gračanova selekcija sada je bez poraza već godinu dana, još od poraza u kvalifikacijskoj utakmici u Češkoj (1:2).

Za mladu hrvatsku reprezentaciju u Frosinoneu su nastupili: Posavec (od 46. Grbić) – Uremović, Kalaica, Katić, Sosa (od 64. Mamić) – Bašić (od 64. Majer), Šunjić, Bistrović (od 46. Ivanušec) – Halilović (od 64. Murić), Jakoliš (od 46. Kulenović), Bradarić (od 86. Čabraja).

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih igrača


 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije