Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treneri dobivaju \"pomoćnika\"

Bilić se mora čuvati Pirla na 40 m od gola

Hrvatska - Svedska (1)
Goran Stanzl/Pixsell
21.03.2012.
u 20:29

U sustav uloženo je otprilike 200.000 eura, a uložit će se još 150.000. Nadaju se da će postati hit i brzo vratiti uloženo

Once football, sustav za analizu nogometnih utakmica, uskoro bi trebao stići na europsko tržište. Pomoću tog sustava treneri, igrači, skauti i navijači dobivat će detaljan uvid u ono što se događa na terenu.

– Naš sustav namijenjen je klubovima srednje klase, a statistika koju im nudimo je detaljna i točna u 95 posto slučajeva. Svaku utakmicu analiziramo iz sekunde u sekundu, a analiza traje i do sedam sati – rekao je bivši nogometaš i idejni začetnik sustava Ivan Ilečić.

Sustav bilježi sve pogreške pojedinaca i momčadi, kontranapade, atraktivne poteze, trajanje pojedinih akcija, povrat posjeda lopte, razne prosjeke te još mnogo toga. Tako je, primjerice, pri analizi protivnika Hrvatske na Euru, ustanovljeno da se Pirla ne smije dulje od osam sekundi pustiti s loptom na 40 metara od gola jer 82 posto takvih akcija završi – pogotkom. Isto tako, njihova analiza pokazala je da je Leko nedavno imao više dodavanja od Xavija, ali i da je kvaliteta tih dodavanja bila znatno ispod Xavijeve. Mjerenja na hrvatskom derbiju poražavajuća su za Hajduk, primjerice Splićani su od svojih 87 akcija imali samo jednu s devet dodavanja, jednu sa šest, a sve druge s manje od pet.

– Mogu reći da je naš sustav detaljniji od ostalih i da nemamo konkurenciju na tržištu. Njegova je cijena od 600 do 4000 eura mjesečno, a već imamo narudžbe iz Njemačke i Italije – rekao je Ilečić.

Ključne riječi

Komentara 4

MA
Mamlaz
21:46 21.03.2012.

Ajde dajte... ako ćemo ispravno treba se čuvati svih talijanskih igrača, a igrali smo i protiv gorih od Pirla. Svaka čovjeku čast ali ovo je deb**an članak, a naslov pogotovo. Mislim, ako gledamo s druge strane, u kojoj zoni sese NE treba čuvati Pirla?

OB
-obrisani-
08:02 22.03.2012.

Bilić se mora čuvati Pirla na 40 m od gola a Pirlo se mora čuvati da mu za vrijeme utakmice netko ne mazne nešto iz svlačionice jer uz \"Prave\" balkanske i spominjanje Boga i domoljublja može svašta nestati...

JO
jolly
08:11 22.03.2012.

U drugim sportovima, već odavno postoje razni sustavi, statistike, snimanje protivnika itd. Pri tome mislim na košarku, rukomet, odbojku vaterpolo borilačke sportove, a najdalje su otišli američki nogomet i baseball. Problem je što dobar dio trenera nezna što bi napravio s takvim podacima. Neznaju kako trenirati i pripremiti ekipu, a da bi anulirali otkrivene prednosti protivnika, odnosno iskoristili mane. Bilić je dobar primjer. Prije utakmice sve zna o protivniku, a onda postavi igru koja nema veze sa tim saznajima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije