Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popis za Gruziju

Bilić pozvao Vukušića i Vrsaljka, debitira i Vjekoslav Tomić

Ante Vukušić
Ivo Čagalj/Pixsell
20.05.2011.
u 11:18

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić objavio je popis za kvalifikacijsku utakmicu s Gruzijom u Splitu 3. lipnja.

Izbornik Bilić objavio je popis 24 nogometaša koji će se u Splitu okupiti već 26. svibnja, a dva dana kasnije otići na Brač. Protiv Gruzije neće igrati Kranjčar (kartoni), te Rakitić, Lakić, Strinić, Olić i Iličević (ozljede), pa će Bilić promijeniti način igre, posebno stoga jer ni u Tbilisiju to nije dobro izgledalo...

Nema starih zasluga

Upitali smo Bilića hoće li momčad sastavljati prema formi, ili će utjecaja imati i stare zasluge nekih igrača? Aludirali smo, dakako, na vrhunske pucačke izvedbe Mandžukića i Jelavića...

– Ni u prijateljskim utakmicama nisam sastavljao momčad prema starim zaslugama, pa tako neće biti ni u Splitu – kaže Bilić.

Nameće se, dakle, zaključak da će Bilić na Gruziju nominalno krenuti s trojicom napadača, no u taktičkom će smislu to ipak biti malo drukčije. Počnu li, naime, u vrhu napada Mandžukić i Jelavić, postavlja se upit što će biti s Eduardom? Bilić će ga zacijelo staviti u vezni red, iza napadačkog dvojca. Dudu je na toj poziciji već igrao i u Dinamu i u reprezentaciji, odlično se snalazi i kao dodavač, ne samo kao strijelac, i vjerujemo da bi adekvatno popunio prazninu nastalu izostankom Kranjčara i Rakitića.

Nadalje, s takvom bi napadačkom postavom Bilić dobio dubinu, što je momčadi zapravo najviše i nedostajalo u Tbilisiju. I Mandžukić i Jelavić su napadači na kojima se može graditi igra, a najvažnije je da zabijaju.

Zašto zove Pletikosu?

Iznenadio nas je jedan Bilićev potez - za trećega vratara je, uza “živoga” Ivana Kelavu, pozvao Vjekoslava Tomića, koji brani u turskom Karabükşporu, negdje “na kraju svijeta” i sigurno ga nitko iz stožera nije gledao.

Bilić objašnjava:

– Marijan Mrmić prati vratare. Tomić brani odlično i konstantno (!?), pa je dobio priliku kao treći vratar. A u tom su krugu još Antolović, Kelava, Blažević, Krešić, pa i Subašić.

Izbornik je i dodao:

– Situacija s vratarima sad nije alarmantna, ali bi mogla biti. Runje je, naime, ispao s Lensom iz prve lige i tko zna što će s njim biti u budućnosti. A Pletikosa već dugo ne brani.

I baš zato nije jasno zašto Bilić uopće zove Pletikosu, posebno ako vrijedi teza da se na osnovi starih zasluga ne može u nacionalnu vrstu. Za Ivana Kelavu, o kojem svatko može misliti što hoće, ali neprijeporno je da je ove sezone branio izvrsno u Dinamu, jednostavno je moralo biti mjesta u ovoj reprezentativnoj akciji. I to ne za mjesto trećeg, nego (barem) drugog vratara, umjesto Pletikose koji je više na tribini White Hart Lanea nego između Tottenhamovih vratnica.

Popis za Gruziju:

Vratari: Vedran Runje (Lens), Stipe Pletikosa (Tottenham), Vjekoslav Tomić (Karabukspor).

Obrana: Darijo Srna (Šahtar), Šime Vrsaljko (Dinamo), Vedran Ćorluka (Tottenham), Josip Šimunić (Hoffenheim), Gordon Schildenfeld (Sturm), Domagoj Vida (Bayer Leverkusen), Manuel Pamić (Sparta Prag), Danijel Pranjić (Bayern).

Veza: Ognjen Vukojević (Dinamo Kijev), Tomislav Dujmović (Dinamo Moskva), Luka Modrić (Tottenham), Milan Badelj (Dinamo), Drago Gabrić (Ankaragucu), Ivan Perišić (Club Brugge).

Napad: Mario Mandžukić (Wolfsburg), Mladen Petrić (HSV), Eduardo da Silva (Šahtar), Nikola Kalinić (Blackburn), Nikica Jelavić (Glasgow Rangers), Ante Vukušić (Hajduk).

Komentara 33

DA
dadekzg
14:43 20.05.2011.

koji je taj tomić?????? nikad čul za toga!!!!!

PU
purger58
14:44 20.05.2011.

Najbolje je da pozove prvu i drugu momcad hajduka,te nekoliko hajdukovih juniora kao rezervu!

NA
napredak
04:20 21.05.2011.

a Vida sto radi na spisku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije