Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Menadžer West Hama

Bilić u Međugorju nahvalio Čačića: Jaki smo u glavi i na terenu

Slaven Bilić u Međugorju
Foto: Marijan Sivrić
1/8
24.06.2016.
u 17:01

– Hrvatska igra zaista odlično. Samo treba ići korak po korak, treba biti skroman i ponizan, i sve je moguće. Jaki smo u glavi, jaki na terenu jaki u svemu – kaže Slaven Bilić

Slaven Bilić, trener West Hama, sa suprugom Ivanom i kćeri pohodio je Međugorje i popeo se s njima na Brdo ukazanja u Bijakovićima, u međugorskoj župi, molio se s obitelji pokraj tamošnjeg Gospina kipa te, kako kaže, našao duševni mir pred skori nastavak engleskog Premiershipa.

Došao je u Međugorje kako bi napunio svoje “duševne baterije” pred skori nastavak prvenstva u Engleskoj. Već 1. srpnja počinju pripreme za početak natjecanja.

U Parizu proveo 12 dana

Prije dolaska u Međugorje bio je 12 dana u Parizu i pratio Europsko nogometno prvenstvo te za engleske televizije komentirao susrete s Eura. Prije odlaska u London posjetio je marijansko svetište Međugorje.
Domaćini treneru čekićara i bivšem izborniku hrvatske reprezentacije bili su braća Jure i Mario Vasilj, vlasnici hotela Villa Regina.

O idućem protivniku Portugalu nije govorio uvažavajući izbornika Čačića koji, prema njegovim riječima, odlično obavlja svoj posao: 

– Odlično smo igrali. Odlično igramo. Iako velika većina ljudi u društvu u kojem sam se kretao na Euru, Englezi, Francuzi, velike nogometne veličine Mateus, Ferdinand i drugi, ističu kako i dalje na papiru Hrvatska nije favorit, gledajući po papiru, do sada je najbolja. Hrvatska je pokazala najbolju igru. Ali i oni govore – pusti papir. Rekli su da tako dobro igramo da je sve moguće. S druge strane, ono što to potvrđuje i pomaže da nitko drugi nije toliko uvjerljiv, je što gazi na ovom prvenstvu. Talijani su odigrali prvu utakmicu odlično, a onda su igrali loše. I Nijemci su igrali tako, tako… Englezi isto tako, Španjolci također. Moglo bi se reći toplo-hladno… – kaže Bilić.

Kako vam se sviđa igra hrvatske reprezentacija?

– Hrvatska igra zaista odlično. Samo treba ići korak po korak, treba biti skroman i ponizan, i sve je moguće. Mi smo jaki u glavi, jaki na terenu jaki u svemu. Momčad se odlično i vodi. Znam to, bio sam dvaput kao igrač i dvaput kao trener tamo. Hrvatska ima uvijek to ozračje jer su igrači prijatelji međusobno i stožer. Čačić je tu iznimno pametan, on to njeguje i to se treba njegovati. I prije prvenstva sam rekao da imam dobar osjećaj kako možemo napraviti veliki rezultat. Kako su prošli tri utakmice, taj osjećaj sve je jači. Vidim to, vratio sam se iz Pariza gdje sam bio 12 dana. Drugi su mi dolazili i hvalili Hrvatsku. To je realno… – kazao je Bilić.

Mjesto molitve

Došli ste u Međugorje napuniti svoje “duhovne baterije” i duhovno se obnoviti pred skori nastavak prvenstva u Engleskoj. Što vam znači posjet Međugorju.

– Znači mi puno. Iako su ovo naše osobne stvari, moram reći kako sam ovamo došao na molitvu i kako bih mirom i napunio svoju i obiteljsku dušu. Međugorje mi mnogo znači glede toga – rekao je Bilić.

Poslije Međugorja Bilić putuje u London i 1. srpnja će obaviti prozivku svoje momčadi West Hama. U Vili su mu domaćini darovali carska vina i vino Stojić. Posjetivši nekoliko kola prije početka prvenstva hercegovačko svetište, Slaven Bilić pokazao je koliko mu je pred početak prvenstva stalo do mira i vjere na koju se cijelog života oslanjao. Vjerojatno će ovamo opet doći jer mu je bilo odlično.

Komentara 16

DU
Deleted user
18:29 24.06.2016.

Da zna ministar orepić da si u Međugorju ,proglasio bi te klerofašistom i odgovornim za nerede manijakalnih komunista na stadionu u francuskoj--------Biliću pozdrav tebi i tvojoj obitelji------Hrvati su ponosan narod ,a naši nogometaši su domoljubi za razliku od SDP-a i MOST-ovih pojedinaca koji rade po nalogu Ostojića. Ne bojimo se nikoga ,osim dragog Boga . Hrvatska će biti prvak ,a Zoki i Orepić druga liga.

MO
mobitel20
18:21 24.06.2016.

Bog te blagoslovio Bilicu.

PO
pozornik66
17:18 24.06.2016.

Bravo majstore

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije