Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Biciklisti s Tour 
de Francea žive šest godina dulje

Tour de France
REUTERS
03.09.2013.
u 16:40

Istraga je obuhvatila svih 786 francuskih biciklista, koji su sudjelovali u utrkama od 1947. do 2012.

Istraživanje Europskog kardiološkog društva je pokazalo kako biciklisti najpoznatije utrke na svijetu Tour de France žive šest godina dulje jer manje pate od problema krvožilnog sutava. Istraga je obuhvatila svih 786 francuskih biciklista, koji su sudjelovali u utrkama od 1947. do 2012. godine, a smrtnost je kod njih 41 posto manja nego kod ostalih ljudi.

Doktor Xavier Jouven smatra kako bi se ljudi trebali povremeno naprezati do krajnjih granica izdržljivosti čime bi si produljili život. Osim duljeg životnog vijeka biciklisti imaju manji rizik od smrti od nekih bolesti, kao što je rak

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije