Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi trener Osijeka

Besek posljednji igrao proljeće u Europi: Želim i s Osijekom uspjeh kao s Varteksom

Dražen Besek
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
15.06.2015.
u 08:34

Bit će novih imena u svlačionici, a želio bih ponajprije iskoristiti slavonske kapacitete, najavljuje novi trener

Dražen Besek (52) nakon trogodišnjeg rada u Kini u nedjelju je imenovan novim trenerom Osijeka! U Prvoj HNL trenirao je Varteks, Slaven Belupo i Zagreb, a s Čakovcem je ušao u prvoligaško društvo. Bio je i na klupi slovenske Drave, poljskog Zaglebija te nekoliko kineskih klubova i njihove mlade reprezentacije (do 23 godine)...

– Vratio sam se iz Kine prije mjesec dana, odmorio se i prihvatio novi izazov. Osijek ima tradiciju, ima navijače i vjerujem da će novi projekt biti uspješan – kaže Besek.

Kakav je kineski nogomet?

– Riječ je o državnom projektu s velikim ulaganjima. Ali nije svugdje isto, desetak klubova posluje normalno, ali ima i onih u kojima plaće kasne. Kvaliteta je u usponu, trenutačno je najbolji kineski klub Guangzhou, koji ima najbolje strance i domaće igrače. I najboljeg trenera. Tamo je bio Marcelo Lippi, a naslijedio ga je Fabio Cannavaro.

Je li Dinamo bolji od Guangzhoua?

– Jest! Ali upitno je bi li Dinamo bio kineski prvak, ako i bi, sigurno ne bi imao takav bodovni odmak u odnosu na ostale klubove jer je kineska liga izjednačenija od naše. Dinamo financijski ne može parirati bogatom kineskom klubu, ali po svemu ostalome može.

Koje ćete prve poteze povući u Gradskom vrtu?

– Pregledat ću videozapise lanjskih utakmica Osijeka. Bit će novih imena u svlačionici, a želio bih ponajprije iskoristiti slavonske kapacitete. Nevjerojatno mi je da klub poput Osijeka nije uspio u bazenu pronaći 20 nogometaša koji bi održali prvoligašku stabilnost...

Je li vaš cilj samo ostanak u Prvoj HNL ili što drugo?

– Ambicije su veće! Osijeku je mjesto u gornjem domu Prve HNL, uz Dinamo, Rijeku i Hajduk! Težim atraktivnom i efikasnom nogometu, želio bih s Osijekom napraviti ono što sam s Varteksom prije 16 godina, kad smo igrali u četvrtfinalu Kupa kupova s Mallorcom – kaže Besek podsjećajući na dane kad je Varteks prezimio u Europi! Bio je to ujedno i posljednji iskorak nekog hrvatskog kluba u europsko proljeće.

>>Dražen Besek novi je trener Osijeka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije