Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKO PRVENSTVO Legendarni Franz Beckenbauer jučer u Zagrebu

Beckenbauer: Hrvatska može među osam najboljih

nog-boban.jpg
import
06.12.2005.
u 16:25

ZAGREB - Bila to kurtoazija ili ne, legendarni Franz Beckenbauer, dijelio je komplimente Hrvatima. Naime, Kaiser Franz jučer je obavio svoje deveto putovanje u zemlje koje su izborile igranje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Njemačkoj, boravio je u Zagrebu da bi predstavio tu veliku nogometnu smotru.

Želim vam EP 2012.
- Imate odličnu reprezentaciju i možete opet mnogo napraviti. Uostalom, Hvatska je treći put na svjetskim nogometnim smotrama, a Njemačku je izborila impozantno. Biti prvi u skupini, bez ijednog izgubljenog susreta i dvaput pobijediti drugoplasiranu reprezentaciju Švedsku, velika je stvar. Mislim da i u Njemačkoj možete ući među osam najboljih - dijelio je komplimente Beckenbauer.

Franz Beckenbauer, kao predsjednik oganizacijskog odbora SP-a, i dopredjednik Wolfsgang Niersbach predstavili su 12 stadiona u Njemačkoj, poželjeli su Hvatima i Mađarima (nazočan je u zagrebačkom hotelu Regent Espalnade bio i predsjednik mađarskog saveza Imre Bozoky te Sandor Pul), da dobiju domaćinstvo Europskog pvenstva 2012. i da sagrade stadione kakvi su za SP sagrađeni u Njemačkoj.

Manjak ulaznica
Ono što će hrvatskim navijčima biti posebno zanimljivo su - ulaznice za SP. U prodaji je bilo 2,3 milijuna, a stiglo je deset milijuna zahtjeva. - Hrvati su preko interneta već rezervirali tisuću ulaznica prije negoli je Hrvatska izborila SP, ta brojka ne ulazi u kvotu ulaznica koje će navijači pojedinih reprezentacija moći kupiti. A za svaku utakmicu za navijače svake reprezentacije namijenjeno je osam posto ulaznica. Pa, ako Hrvatska bude igrala u Kaiserslauternu, imat će na raspolaganju 2919 ulaznica, bude li u Berlinu, imat će ih 4826. Malo je ulaznica, ali ih fizički više nema, a zanimanje je golemo - objasnili su Beckenbauer i Niersbach.

- Njemačka će otvoriti prvenstvo utakmicom u Münchenu. Bio bi veliki spektakl da tu prvu utakmicu igramo s Hrvatskom. Znam da oko 300.000 ljudi s hvatskom putovnicom živi u Njemačkoj, da ćete imati strašnu podršku - zaključio je veliki Franz Beckenbauer.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije